Bivši i sadašnji radnici KAP-a najavili da će prekinuti radove na izgradnji zgrade

Prije više od mjesec na Tuškom putu je postavljena tabla na gradilištu Samostalnog sindikata radnika KAP-a koji predvodi penzioner Zoran Milošević
392 pregleda 1 komentar(a)
KAP protest, Foto: Savo Prelević
KAP protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2018. 16:24h

Predstavnici Sindikalne organizacije Kombinata aluminijuma, koju predvodi Radoman Minić i penzionera KAP-a koje okuplja Nikola Raković, njih oko 20, zaprijetili su, tokom okupljanja na Tuškom putu u Podgorici, da će porušiti ogradu i prekinuti izgradnju zgrade čiji je investitor bivša, i kako tvrde, nepostojeća sindikalna organizacija KAP-a.

Tokom protesta je došlo do polemike Zdravka Kračkovića, direktora firme Montas Inžemjering, koja izvodi radove na ovoj lokaciji sa Rakovićem.

“Takva ti je svaka istina Nikola. Reci, koliko imaš stanova”, prozvao je Kračković Rakovića preko ograde, nakon čega je nastala gužva jer su okupljeni radnici krenuli prema direktoru Montas inženjeringa.

Raković je odgovorio da živi u stanu od 60 kvadrata.

Pripadnici Uprave policije pratili su ovaj protesni skup, a onda i intervenisali kada je Kračković otvorio vrata gradilišta kako bi se sreo sa radnicima i penzionerima KAP-a.

Prije više od mjesec na Tuškom putu je postavljena tabla na gradilištu Samostalnog sindikata radnika KAP-a koji predvodi penzioner Zoran Milošević.

“Taj Sindikat od 2011. ne postoji. Ovo je pravni cirkus” tvrdi Raković.

Opština Podgorica je još 2009. godine ustupila plac za radnike Samostalnom sindikatu KAP-a. Radnicima KAP-a je kako kažu sada posebno krivo jer su shvatili da će do nekretnina na ovoj lokaciji i placu svih radnik KAP-a doći glavni direktor KAP-a Nebojša Dožić, neki drugi odgovorni menadžeri, ali i pojedini bivši članovi starog sindikata.

"Mi mu želimo uspješnu karijeru i napredovanje firme, ali nije pravedno da stan ne dobije naš kolega sa 40 godina radnog staža koji je otišao u penziju, a iz Stambenog fonda nije dobio ni cent”, naveo je Radoman Minić.

On je istakao da su sada, na žalost, došli u situaciju da se moguće i obračunavaju sa čovjekom koji izvodi radove na terenu.

"To samo znači da ima "debeli" profit čim se nervira da mu biznis ne pokvarimo”, zaključio je Minić i najavio narednih dana obraćanja Ministarstvu rada i drugim institucijama.

Bonus video: