Bivši načelnik ANB-a i saradnik Marovića preuzima "Sveti Stefan hotele"

Vučinić je bio dugogodišnji načelnik centra Agencije za nacionalnu bezbjednost - ANB Bar, nakon toga i načelnik uprave ANB u Podgorici, a bio je i savjetnik bivšeg vicepremijera Vlade Svetozara Marovića
19639 pregleda 7 komentar(a)
Milan Vučinić, Foto: Boris Pejović
Milan Vučinić, Foto: Boris Pejović

Vlada je danas predložila da se u bord direktora novog hotelskog preduzeća "Sveti Stefan hoteli", koji nastaje izdvajanjem Svetog Stefana i Miločera iz Hotelske grupe Budvanska rivijera, imenuje Milan Vučinić i Petar Ivković.

Kvalifikacije Vučinića su što je, kako je navedeno profesor narodne odbrane a Ivković je turistički tehničar.

Vučinić je bio dugogodišnji načelnik centra Agencije za nacionalnu bezbjednost - ANB Bar, nakon toga i načelnik uprave ANB u Podgorici, a bio je i savjetnik bivšeg vicepremijera Vlade Svetozara Marovića. Nakon toga kratko je bio potpredsjednik opštine Budva. Skupština akcionara Budvanske rivijere zakazana je za 26. jun a treba da donese odluke o podijeli te kompanije na dva dijela i da izabere uprave obje buduće kompanije.

Druga kompanije, nastala iz ove podijele, preuzeće ostale hotele Budvanske rivijere.

Sveti Stefan i Miločer dati su u dugoročni zakup kompaniji Adriatik Propertis, Petrosa Statisa i Vei Seng Pua, tako da uprava buduće kompanije"Sveti Stefan hoteli" neće imati puno posla.

Bonus video: