Bivši radnici Gorice će dati plac samo po tržišnoj cijeni

Poručuju Opštini Podgorica da plati Gorici ovo zemljište po stvarnoj tržišnoj vrijednosti
129 pregleda 1 komentar(a)
Gorica, protest, Foto: Savo Prelević
Gorica, protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2018. 16:30h

Akcionari Gorice poručili su lokalnoj upravi u Podgorici da im neće dati plac od 3000 kvadrata ako za njega ne plate 144 eura po kvadratu i da ne pokušavaju da im ga otmu jer će uslijediti protesti, štrajkovi, krivične prijave i žalbe sve do Strazbura.

Bivši radnici, sada akcionari Gorice, razočarani su, kako navode, i ogorčeni na opštinsko rukovodstvo, koje je preko Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora bez saglasnosti vlasnika imovine i skoro 500 bivših radnika i preko 2.000 akcionara izmijenilo DUP Pobrežje na katastarskoj parceli br 4068/1, Ulica 4. jul, broj 60 i umjesto predviđene stanogradnje po planu iz 2004. tu površinu je proglasila zelenim pojasom.

“S obzirom na to da je ta imovina javnim oglašavanjem do sada prodavana kao prostor za stanogradnju po cijeni od 140 eura po kvadratu, ovom izmjenom su Opština i njen Sekretarijat direktno oštetili preduzeće u stečaju i njegove bivše radnike-akcionare, tako da će sada prodajna cijena biti mnogo manja od prvobitne. Stoga radnici-akcionari poručuju onima koji su sve ovo “zamijesili” da nemaju ništa protiv te promjene ako je državni interes u pitanju, ali ako je neka igra i namještaljka za račun nekoga drugoga, onda je jasno zašto se i ova izmjena sad radi”, kažu bivši radnici.

Poručuju Opštini Podgorica da plati Gorici ovo zemljište po stvarnoj tržišnoj vrijednosti - onoj po kojoj je do sada oglašavano (140 eura po kvadratu), pa neka sa njom dalje rade šta hoće, “ako će i paprike da sadi, ili izdaje nekom da čuva ovce”.

“Nije ovo prvi put da se na ovo preduzeće i njegovu imovinu navrane i ‘kusi i repati’, odnosno razni trgovci, preprodavci i tajkuni i prije i u toku stečaja, o čemu je vlast obaviještena i čak podnošene i krivične prijave ali institucije nijesu imale sluha za probleme radnika”, navode bivši radnici Gorice.

Bonus video: