Bivši radnici KAP-a neće blokirati bulevar do 15. avgusta: Očekuju da će Vlada riješiti problem

Ovlašćeni predstavnik bivših radnika KAP-a, Nikola Raković, kazao je "Vijestima" da je Konjević predložio da sa Kavarićem pripremi informaciju za Vladu i da Vlada obezbijedi potreban spisak iz KAP-a, koji bi potom bio dostavljen Ministarstvu finansija, kako bi Ministarstvo po tom spisku moglo da isplati novac radnicima
105 pregleda 3 komentar(a)
Bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
Bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2016. 21:46h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma, koji čekaju isplatu otpremnina od 5,45 miliona eura u skladu sa posebnim zakonom, neće blokirati bulever ispred Skupštine do 15. avgusta, jer očekuju da će Vlada riješiti njihov problem.

Tu odluku bivši radnici, sada penzioneri KAP-a, donijeli su nakon novog sastanka sa ministrima finansija i ekonomije Raškom Konjevićem i Vladimirom Kavarićem večeras u Skupštini, na inicijativu poslanika DF-a Janka Vučinića.

Sastanku su prisustvovali i poslanici Tarzan Milošević (DPS) i Izet Bralić (SDP).

Oni su ranije danas najavili da će produžiti blokadu bulevara ispred Skupštine sve dok ne razgovaraju sa direktorom DPS-a Tarzanom Miloševićem.

Ovlašćeni predstavnik bivših radnika KAP-a, Nikola Raković, kazao je "Vijestima" da je Konjević predložio da sa Kavarićem pripremi informaciju za Vladu i da Vlada obezbijedi potreban spisak iz KAP-a, koji bi potom bio dostavljen Ministarstvu finansija, kako bi Ministarstvo po tom spisku moglo da isplati novac radnicima.

On je kazao i da je njegov resor obezbijedio 1,6 miliona eura koje nedostaju u budžetu kako bi im isplatile otpremnine.

Raković je rekao da je Kavarić kazao da nije nadležan za spiskove, a bivši radnici su mu tražili pismeno izjašnjenje da nije nadležan.

"Od odluke Vlade zavisiće stepen radiklalizacije naših aktivnosti", poručio je Raković.

Zbog nepoštovanja odredbi važećeg Zakona, bivši radnici KAP-a više od tri mjeseca radnim danima ispred Skupštine po šest sati blokiraju saobraćaj.

Skupština je sredinom 2015. usvojila zakon koji je trebalo da se realizuje do 31. marta ove godine. Nedavno su tri fizička podnijela inicijativu za ocjenu ustavnosti tog zakona.

Bonus video: