Bivši radnici KAP-a odlučili: Blokada bulevara dok ne razgovaraju sa Miloševićem

“Pitali smo Konjevića je li to razlog zašto se sve ovo dešava. Drugi radnici dobijaju otpremnine na osnovu odluke Vlade, a mi imamo zakon, pa ništa”, kazao je Raković
8 komentar(a)
Bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
Bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2016. 14:46h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma, koji čekaju isplatu 5,45 miliona eura u skladu sa posebnim zakonom, najavili su da će danas produžiti blokadu bulevara ispred Skupštine sve dok ne razgovaraju sa direktorom DPS-a Tarzanom Miloševićem.

Ovlašćeni predstavnik bivših radnika, sada penzionera KAP-a, Nikola Raković rekao je da insistiraju na sastanku kako bi Miloševiću iznijeli rezultate razgovora sa ministrima finansija i ekonomije Raškom Konjevićem i Vladimirom Kavarićem.

“Želimo da od Miloševića čujemo dokle smo došli. Ovo je sve krajnje neozbiljno, pravi cirkus. Radnici ne idu odavde, svega im je dosta”, kazao je Raković “Vijestima”.

On je dodao da imaju zakon, “ne jedan nego dva” ( Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a i Zakon o budžetu), a problem su spiskovi radnika.

“Kako jedna vlada sprovede stečaj, a nema spiskove?”, pitao je Raković.

On je podsjetio da niejdan poslanik DPS-a nije u Skupštini podigao ruku za Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a.

“Pitali smo Konjevića je li to razlog zašto se sve ovo dešava. Drugi radnici dobijaju otpremnine na osnovu odluke Vlade, a mi imamo zakon, pa ništa”, kazao je Raković.

Zbog nepoštovanja odredbi važećeg Zakona, bivši radnici KAP-a više od tri mjeseca radnim danima ispred Skupštine po šest sati blokiraju saobraćaj.

Skupština je sredinom 2015. usvojila zakon koji je trebalo da se realizuje do 31. marta ove godine. Nedavno su tri fizička podnijela inicijativu za ocjenu ustavnosti tog zakona.

Bonus video: