Bivši radnici KAP: Ako nas Orav ne primi, doći ćemo opet za sedam dana

"Planirali smo da naš proglas pročitamo pred sjedištem EU, na obali Ribnice", kazao je "Vijestima" Nikola Raković, ovlašćeni predstavnik penzionera KAP-a koji potražuju otpremnine
64 pregleda 5 komentar(a)
KAP penzioneri, Foto: Zoran Đurić
KAP penzioneri, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.09.2016. 17:45h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma u stečaju koji u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza potražuju 5,45 miliona eura sjutra će poslije 10 časova od zgrade Ministarstva finansija krenuti prema sjedištu Evropske komisije u Podgorici, gdje očekuju da će ih primiti novi šef Delegacije EU u Posgorici, Aivo Orav .

"Planirali smo da naš proglas pročitamo pred sjedištem EU, na obali Ribnice, a ukoliko nas šef delegacije ne primi vratićemo se na isto mjesto za sedam dana", kazao je "Vijestima" Nikola Raković, ovlašćeni predstavnik penzionera KAP-a koji potražuju otpremnine.

Danas su bivši radnici KAP-a blokirali kružni tok na Zabjelu u periodu od 11 do 11.12 časova, a nakon drugog policijskog upozorenja se sklonili sa dva pješačka prelaza na kojima su zaustavili vozila koja su se kretala prema Baru i Nikšiću.

Poslije toga slična blokada oko podneva uslijedila je na Bulevaru "Svetog Petra Cetinjskog" u centru Podgorice, a nakon drugog policijskog upozorenja došli su pred zgradu Vlade Crne Gore gdje su se, u znak protesta, zadržali do 13 časova.

Kako je ranije najavljeno u petak, u 11 časova, je najavljena druga blokada magistrale u podgoričkom naselju Zlatica.

Vlada ne želi da sprovede u djelo odredbe Zakona o izmirenju obaveza, za koji tvrdi da su nedorečene, i od Skupštine traži da predloži izmjene ovog propisa.

Sa druge strane, poslanici koji su usvojili ovaj zakonski akt smatraju da bi Vlada trebalo da ga sprovede, a ako neće, da sama predloži izmjene i dopune Zakona i doplati novac neophodan za otpremnine još 300 bivših radnika iz rudarsko-metalurškog sektora širom Crne Gore, koji njim nijesu obuhvaćeni.

Bonus video: