Bivši radnici "Radoja Dakića" nastavili danonoćne proteste

"Nemamo vremena za čekanje. Ovo je sad borba za opstanak. Očekujemo aktivnu ulogu države"
4 komentar(a)
Radoje Dakić protest, Foto: Savo Prelević
Radoje Dakić protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2012. 07:09h

Bivši radnici, povjerioci “Radoja Dakića”, kojima se prema pravosnažnim presudama duguje više od 45 miliona eura, od juče opet protestuju ispred Vlade, najavljujući da će se okupljati danonoćno.

"Crna Gora svakog dana gubi 6.666 eura zato što se ne sprovode izvršne sudske presude prema bivšim radnicima “Radoje Dakića”. Besmisleno je dalje odlaganje rješavanja ovog problema. Odlučili smo da protestujemo uz pištaljke i udaraljke. Ostajemo danonoćno ispred Vlade”, najavio je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević.

Ukoliko njihov protest tokom naredna dva dana ne urodi plodom, Vukčević je najavio posjetu kancelariji Evropske komisije u Podgorici, a potom i ambasadama SAD-a, Kine i Rusije.

“Razgovarali smo pred zgradom Vlade neformalno sa ministrima finansija i održivog razvoja i turizma, Miloradom Katnićem i Predragom Sekulićem, koji su nam saopštili da njihovi rade na preciziranju parcela zemljišta koje će biti prodate”, objasnio je Vukčević.

On je istakao da više ne mogu da čekaju na isplatu zaostalih 77 mjesečnih zarada sa pripadajućim kamatama.

“Nemamo vremena za čekanje. Ovo je sad borba za opstanak. Očekujemo aktivnu ulogu države i da nam neko jasno odgovori da li danas živimo bolje ili prije šest i po godina kada smo napustili fabriku”, naglasio je Vukčević.

Bonus video: