Bivši željezarci: VDT da uđe u nikšićku fabriku - Vijesti.me
NOVI ZAHTJEV

Bivši željezarci: VDT da uđe u nikšićku fabriku

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću odbilo je nedavno krivičnu prijavu grupe bivših radnika Željezare koji su teretili bivšeg blagajnika zbog 105 hiljada eura koje su izdvajali u zajedničku kasu

Saša Vujović
Saša Vujović (Foto: Zoran Đurić)

Predstavnik sedam bivših radnika nikšićke Željezare  Saša Vujović podnio je vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću novi zahtjev da ispita i sasluša predstavnike Vlade i bivše članove uprave Igora Lukšića, Branka Vujovića, Radomira Vukčevića, Anu Đukanović   i Branka Polića, kao i nekadašnjeg stečajnog upravnika fabrike Veselina  Perišića. Oni traže da  i  tužilac uđe u kompaniju.

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću odbilo je nedavno krivičnu prijavu grupe bivših radnika Željezare koji su teretili bivšeg blagajnika zbog 105 hiljada eura koje su izdvajali u zajedničku kasu.

Bivši radnici Željezare, koji su pokrenuli građansku parnicu, revoltirani su, kažu, postupanjem Osnovnog tužilaštva u Nikšiću koje je ranije  odbilo njihovu prvu krivičnu prijavu u vezi sa potraživanjima za provlačenje kablova u tom preduzeću, prije uvođenja stečaja. 

Vujović je ranije Delegaciji EU  predao kompletnu dokumentaciju u vezi sa njihovim potraživanjima.