Blažo Đukanović dobio još 90.000 od strica

Firma koja se većinom bavi postavljanje javne rasvjete za opštine, kredit treba da vrati do 2020. godine
247 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.08.2017. 07:02h

Podgorička firma BB Solar Blaža Đukanovića, sina bivšeg premijera, ponovo je, treći puta za pola godine, založila svoja četiri poslovna prostor u centru grada pod hipoteku Prve banke, u većinskom vlasništvu njegovog strica Aca Đukanovića, na ime kredita od 90 hiljada eura.

Kompanija, koju je mlađi Đukanović osnovao sa svojim poslovnim partnerom Ivanom Burzanovićem, uzela je kredit od 90 hijada eura, a kao garanciju da će do 18. maja 2020. vratiti novac Pravoj banci, omogućila je da se upiše hipoteka na poslovne prostore od 84, 78, devet i 43 kvadrata.

Hipoteka je kao teret upisana u katastarsku evidnenciju sredinom jula.

Prethodno je njegova kompanija iste prostore ukupne površine 214 kvadrata, založila za dva kredita od po 30 hiljada krajem prošle i u aprilu ove godine.

Kompanija, koja je postala jedan od ozbiljnih igrača u energetskom biznisu Crne Gore, poslovni prostor od 186 kvadrata, u istoj zgradi na Kruševcu, založila je još u februaru prošle godine pod hipoteku Prve banke za kredit od 149 hiljada eura.

BB Solar je proteklih godina dobio mnoge vrijedne projekte zamjene rasvjete po crnogorskim gradovima. Osim BB Solar, sa Burzanovićem Blažo Đukanović je osnovao i firmu BB Hidro, koja je ambiciozno ušla u unosan biznis izgradnje minihidroelektrana koje se subvencionišu sa računa svih potrošača.

Bonus video: