Blažo Đukanović sada striku duguje 426.500 eura

Firma mlađeg Đukanovića prvi kredit od 149.000 uzela je početkom marta, da bi se krajem istog mjeseca zadužili za još 277.500 eura
299 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Blažo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.04.2018. 13:24h

Podgorička firma BB Solar Blaža Đukanovića u proteklih tridest dana uzela je dva kredita, od ukupno 426.500 eura u Prvoj banci - vlasništvo njegovog strica Aleksandra Aca Đukanovića.

Blažo je sin doskorašnjeg premijera i šefa DPS-a Mila Đukanovića.

Mlađi Đukanović ostao je vjeran porodičnoj banci, koja ga je proteklih nekoliko godina kreditima podržavala u poslovanim projektima, od kada se njegova firma pozicionirala u energetskom sektoru u Crnoj Gori.

Đukanovićeva firma je najnoviji kredit od 277.500 eura uzela krajem marta, a početkom istog mjeseca zadužila se 149.000 eura.

Kao garanciju da će kredite vratiti, BB solar je ponudio pet poslovnih prostora od 186, 84, 78, 9 i 43 kvadrata, koje posjeduje u prizemlju zgrade u podgoričkom naselju Kruševac.

Prva banka stavila je hipoteku na nepokretnosti, a zabrana otuđenja i opterećenja je kao teret upisana u katastarsku evidneciju Uprave za nekretnine početkom aprila.

Kredit od 149.000 eura, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, BB Solar kao hipotekarni dužnik uzeo je 8. marta sa obavezom da ga vrati do 2. septembra 2018. godine.

Samo dvije sedmice kasnije, kompanija, koju je mlađi Đukanović osnovao sa svojim poslovnim partnerom Ivanom Burzanovićem, odlučuje se da uzme novi kredit od 277.500 eura, sa rokom otplate od 60 mjeseci.

Predstavnici BB solara u protekle dvije godine u više navrata uzimali su kredite kod Prve banke i uvijek garantovali poslovnim prostorima na kojima i dalje imaju upisane hipoteke za prethodne kreditne linije.

BB solar, kako se navodi na njihovom sajtu, osnovana je u Podgorici sa ciljem povećanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive, nezagađujuće izvore energije.

Bavi se svim alternativnim izvorima energije sa posebnim akcentom na solarnim sistemima.

BB solar je proteklih godina realizovao brojne projekte zamjene rasvjete u crnogorskim gradovima.

Osim BB solar, sa poslovnim partnerom Ivanom Burznovićm, Blažo Đukanović je osnovao i firmu BB hidro koja je ambiciozno ušla u unosan biznis izgradnje minihidroelektrana u Kolašinu, za koje su u proceduri dobijanja građevinske dozvole pred Ministarstvom održivog razvoja.

Bonus video: