Blokada trajala 15-ak minuta, policija izgurala penzionere

Radnici protestuju jer mjesecima isčekuju da Vlada realizuje Zakon o izmirenju obaveza i isplati im 5,45 miliona eura otpremnina
121 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2016. 19:22h

Svega 15 minuta trajala je blokada Cetinjskog i puta prema Nikšiću bivših radnika KAP-a, pošto su nakon intervencije policije izgurani sa pješačkih prelaza na trotoar.

Komandir Interventne jedinice Darko Knežević u 11.08 časova izdao je prvu naredbu organizatorima protesta da oslobode put, jer će u suprotnom biti primijenjena sredstva prinude.

Samo pet minuta kasnije policijaci su odmah u kordonu i sa štitovima počeli sa guranjem penzionera KAP-a.

Radnici su pružali pasivan otpor okrenuti leđima.

Bivši radnici KAP-a su prethodno u dvije grupe blokirali Cetinjski i put prema Nikšiću, uz ogradu bivše fabrike "Radoje Dakić".

Radnici protestuju jer mjesecima isčekuju da Vlada realizuje Zakon o izmirenju obaveza i isplati im 5,45 miliona eura otpremnina.

Tokom blokade saobrćajnica formiralale su se duge kolone vozila i kamiona, ali se saobraćaj sada normalizovao.

Radnici su tokom blokade dozvoljavali prolaz samo rijetkim biciklistima.

Blokada saobraćajnica bila je najavljena do 12 časova.

Predstavnik penzionera KAP-a, Nikola Raković, kazao je da radnici ne odustaju od zahtjeva. Dodao je da su protesti jedini način da skrenu pažnju javnosti na njihov problem.

Raković je za narednu sedmicu najavio blokade saobraćajnica na izlazu iz Podgorice na Zlatici, kružnom toku na Zabjelu i na izlazu prema Nikšiću i Cetinju.

Planirano je da saobraćajnica na izlazu iz Podgorice na Zlatici bude blokirana u ponedjeljak, kružni tok na Zabjelu u srijedu, a izlaz prema Nikšiću i Cetinju u petak.

Prije dva dana policija je fizički uklonila radnike KAP-a koji su blokirali Jadfransku magistralu i kružni tok na Zabjelu.

Galerija

Bonus video: