Blokiran tender Željezničkog prevoza

Željeznički prevoz moraće da objavi novi poziv za nadmetanje, pri čemu će posebno voditi računa „o preciznom definisanju kriterijuma i podkriterijuma u javnom pozivu.
83 pregleda 0 komentar(a)
zeljeznica, Foto: Luka Zeković
zeljeznica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.01.2011. 18:14h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Eurozox DOO Danilovgrad, protiv rješenja Uprave carina Crne Gore od 7. decembra i odluku o dodjeli ugovora vrijednog 29.500 eura kompaniji Eurosalon DOO Podgorica, u vezi sa nabavkom kancelarijskog namještaja i opreme.

Državna komisija naložila je Upravi carina da obavi ponovni pregled, ocjenu, upoređivanje i vrednovanje ponuda, imajući u vidu da je ponuda Eurozox DOO Danilovgrad, ispravna, a ne neispravna, kako je tvrdio naručilac tendera.

Komisija je utvrdila da je Eurozox u postupku javne nabavke, dokazao svoju poslovno-profesionalnu sposobnost.

U vezi sa istom nabavkom, Državna komisija je usvojila žalbu firme Was-Impex DOO Podgorica, jer naručilac tendera „nije dostavio odluku o dodjeli ugovora na zakonom predviđen način“.

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu ,,MS Net’’ DOO Beograd, izjavljenu protiv rješenja Željezničkog prevoza Crne Gore i poništila postupak javne nabavke za izbor najpovoljnije ponude za nabavku i isporuku robe.

Željeznički prevoz moraće da objavi novi poziv za nadmetanje, pri čemu će posebno voditi računa „o preciznom definisanju kriterijuma i podkriterijuma u javnom pozivu i tenderskoj dokumentaciji, kako bi se obezbijedilo što objektivnije iskazivanje podkriterijuma u odgovarajući broj bodova u postupku odabira najpovoljnije ponude i ravnopravan tretman svih ponuđača u postupku“.

Prethodno je ugovor za ovu nabavku dodijeljen ponuđaču koncernu ,,Farmakom M.B.’’ Šabac, Livnica ,,Požega’’ AD Požega, za 78.249 eura.

Usvojena je i žalba firme ,,Živis’’ DOO Podgorica, izjavljena protiv Željezničkog prevoza Crne Gore i poništen postupak javne nabavke u vezi sa izborom najpovoljnije ponude za nabavku robe, službena odjeća-zimska, u dijelu koji se odnosi na partiju II-radna odjeća, u cjelini.

Željeznički prevoz mora objaviti novi poziv ponuđačima i za ovu nabavku.

Državna komisija poništila rješenje Uprave carina Crne Gore od 7. decembra i odluku o dodjeli ugovora vrijednog 29.500 eura kompaniji Eurosalon DOO Podgorica u vezi sa nabavkom kancelarijskog namještaja i opreme

Bonus video: