Blokirani računi firmi: Na listi Petrovići, Barovići, Plavnica...

Cijevna komerc, Simpo, Dak petrol, “Arso Milić”, Montenegro tabaco company, Keka, “Tara i Mina”, Mont Voyage...
358 pregleda 17 komentar(a)
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.01.2015. 20:57h

Cijevna komerc, Simpo, Dak petrol, “Arso Milić”, Montenegro tabaco company, Keka Bar, “Tara i Mina”, restoran Plavnica, Mont Voyage,... samo su neke od novih poznatijih firmi koje se nalaze na spisku preduzeća sa blokiranim računima koje je juče objavila Centralna banka (CBCG).

CBCG mjesečno objavljuje spisak firmi koje duguju više od 10 hiljada i blokadom dužom od 30 dana.

Cijevna komerc je poznata građevinska firma biznismena Danila Petrovića. Prema podacima CBCG njen žiro-račun je u blokadi 50 dana, a iznos duga koji se prinudno potražuje je 48 hiljada eura.

“Tara i Mina” je budvanska firma čiji su vlasnici Dejan Novaković i Miloš Barović, sin poznatog biznismena Veselina Barovića. Račun im je u blokadi 63 dana a na taj način se pokušava naplatiti dug od 14 hiljada eura. Preduzeće se bavi ugostiteljstvom, a prema podacima sa sajta Morskog dobra ove godine je bila zakupac 10 lokacija za ugostiteljske objekte, vitrine za sladoled i panoe.

Firma Plavnica Nikole Pejovića, u okviru koje posluje istoimeni ekskluzivni restoran na Skadarskom jezeru, u blokadi je 31 dan zbog 13 hiljada eura.

Mont Voyage, zakupac poznate plaže “Almara Beach” na Oblatnom kod Tivta, u blokadi je 83 dana a duguje 76 hiljada eura. Prema podacima iz Centralnog registra vlasnici kompanije su Predrag Leković i Emmanouil Pairaktaridis. Firma je ranije povezivana sa grčkim biznismenom Petrosom Statisom, zakupcem Svetog Stefana. Bila je i zakupac budvanske plaže Ričardova glava i istočne svetostefanske.

Kompanija za trgovinu građevinskim materijalom Keka iz Bara, čiji je vlasnik Milorad Vukčević, duguje 964 hiljade eura, a račun je u blokadi 34 dana. Montenegro ekspres iz Budve duguje 114 hiljada a blokada računa traje 63 dana...

Na spisku se nalazi preko tri hiljade firmi. Najveći dužnik je Vektra Boka sa 9,6 miliona. Slijede Slobšar&Cok sa 9,2 miliona, Maestral inženjering sa 7 miliona...

Simpo dužan 736, a Efović 726 hiljada

Crnogorski Simpo , dio srbijanske industrije namještaja, u blokadi je 56 dana sa ukupnim dugom od 736 hiljada eura. Žiro- račun lanca benzinskih pumpi Dak petrol, čiji je vlasnik Darko Radulović, je blokiran 36 dana kako bi se naplatio dug od 24 hiljade eura.

Poznata firma “Arso Milić” u blokadi je 71 dan sa dugom od 12 hiljada. Montenegro tabaco company iz Mojkovca, koja se bavi trgovinom cigareta duguje 12 hiljada zbog čega je račun blokiran 36 dana. Trgovačka firma “Efović” iz Tuzi je u blokadi 45 dana zbog 726 hiljada eura. Fabrika vode Lipovo iz Kolašina, u blokadi je 35 dana sa dugom od 90 hiljada.

Bonus video: