Bogoljub Karić kupuje Institut Igalo?

Odbornik Udruženja građana Izbor Dušan Radović Krušo je kazao da su ostali uskraćeni za informaciju o tome ko je IWG i ponovio više puta iznesenu tvrdnju da taj konzorcijum nema kapital za kupovinu Instituta, kao i da iza iza cijelog procesa stoji srpski biznismen Bogoljub Karić
117 pregleda 0 komentar(a)
Bogoljub Karić, Foto: Screenshot (YouTube)
Bogoljub Karić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.04.2015. 07:50h

Prezentaciju namjera britansko američkg konzorcijuma International Wellness Group Limited (IWG) jedinog ponuđača na tenderu za kupovinu većinskog paketa akcija Instituta "Dr Simo Milošević" napustili su predstavnici sindikata i dijela odbornika lokalnog parlamenta.

Većina prisutnih je očekivala da će čuti odgovore na nedoumice vezane za postupak privatizacije, planove, ali i više informacija o bonitetu konzorcijuma za koji se u javnosti čulo da nema reference niti dovoljan kapital za kupovinu te zdravstveno turističke ustanove.

Svi koji su imali pitanja ostali su uskraćeni za odgovore, jer to nije bilo planirano, pojasnio je predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

"Ovo što smo čuli na prezentaciji je toliko minorno u odnosu na renome i vrijednost koju ima Institut da oni (IWG) mogu da stanu u stavu mirno pred postojećim Institutom, i ne vidim da ga mogu dići na veći nivo", kazao je predsjednik Opštine Nikola Gojković, nezadovoljan što zainteresovanim radnicima Instituta nije dozvoljeno da prisustvuju prezentaciji.

"Neprijatno smo iznenađeni selektivnim odabirom odbornika, kao i zaposlenih u Institutu kojima nije dozvoljeno prisustvo na prezentaciji, iako najavljeno da će prezentacija biti otvorena za sve zainteresovane. Činjenica da iako najavljeni nisu bili predstavnici ambasade Velike Britanije i SAD, govori o ozbiljnosti ponuđača i ponude", kazala je predsjednica Kluba odbornika SNP Danijela Đurović.

"Izostanak predstavnika Svjetske banke za investicije i razvoj i Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori sa prezentacije u Igalu je indikativan", smatra i odbornik SDP Dragan Šimrak.

Odbornik Udruženja građana Izbor Dušan Radović Krušo je kazao da su ostali uskraćeni za informaciju o tome ko je IWG i ponovio više puta iznesenu tvrdnju da taj konzorcijum nema kapital za kupovinu Instituta, kao i da iza iza cijelog procesa stoji srpski biznismen Bogoljub Karić.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović je odbacio takve tvrdnje.

"Ako neko ima dokaze neka nam ih dostavi", kazao je Vujović i navodeći da su u IWG "ozbiljne komapnije koje podržavaju SAD i Velika Britanija i o kojima su dobili informacije iz ambasada te dvije države".

Predsjednik Tenderske komisije je ustvrdio da ni jedan process privatizacije nije bio transparentniji od ovog za Institut.

Na tender za kupovinu 56,4 odsto državnih akcija Instituta javio se samo britansko američki konzorcijum International Wellnes Group limited .

IWG su predstavili destogodišnju viziju razvoja Instituta koja podrazumijeva unapređenje menadžmenta i zaposlenog kadra, osavrmenjavanje i razvoj medicinskih, wellnes i sportskih programa, ekološku zaštitu i brendiranje Instituta.

Bonus video: