Bojanić: Gdje je 110 miliona od Telekoma?

SDP je bio protiv privatizacije Telekoma i neću da pričam o nečemu što je bilo prije mog mandata ministra, rekao je Brajović
126 pregleda 32 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock
euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.04.2014. 22:29h

Ministar saobraćaja Ivan Brajović nije juče odgovorio na pitanje poslanika u parlamentu gdje je 110 miliona od privatizacije Telekoma, koji su, kako je tada iz Vlade rečeno, odvojeni za gradnju autoputa prema sjeveru.

“Zašto bismo se zaduživali za prvu tranšu ako imamo tih 110 miliona. Gdje su te pare”, pitao je Mladen Bojanić (PCG).

Odgovor Brajovića je bio da je on 2005. godine bio poslanik, da je SDP bio protiv privatizacije Telekoma: “Neću da pričam o nečemu što je bilo prije mog mandata ministra saobraćaja”.

Opozicioni poslanici su, ne sporeći potrebu boljeg saobraćajnog povezivanja, tražili preciznije ekonomske parametre autoputa od Podgorice do Mateševa, koji će državu koštati najmanje 800 miliona eura, uzetih na kredit iz Kine. “Treba obratiti veliku pažnju jer je to najkrupnija odluka u ovoj deceniji”, kazao je Bojanić.

Za poslanika SNP Radosava Nišavića je priča o autoputu manje realistična od priča u djelima Žila Verna, dok je Dritan Abazović (PCG) rekao da vjeruje da ćemo “imati autoput kad više ne bude potrebe za automobilima”. “Kinezi su gradili u Turskoj i sve stvari koje su im bile potrebne donijeli su iz Kine, računajući i vodu za piće”, ukazao je on.

Milan Knežević (DF) kazao je da su “lokalni tajkuni kupili mehanizaciju spremajući se za izgradnju autoputa” i da su se zadužili kod banaka povezanih sa vlašću”.

Bonus video: