Bojić Orlandiću: Pročitajte Zakon o privrednim društvima

"Gdje je sadašnji izvršni direktor ACG Danilo Orlandić ‘pročitao’ - Vlada ili kako je uspio da organ upravljanja ‘preobrazi’ u Vladu Crne Gore, ostaje - velika enigma”, naveo je Bojić
4446 pregleda 2 komentar(a)
Advokat Bojić, Foto: Filip Roganović
Advokat Bojić, Foto: Filip Roganović

Advokat “Regal impexa” Vladan Bojić u reakciji na stav ACG je kazao da ostaje enigma “kako je Orlandić naveo da je organ upravljanja Vlada”, pošto to Zakon o privrednim društvima ne poznaje.

“Prema Zakonu o privrednim društvima i oduvijek otkad je tog i sličnog zakona ‘organ upravljanja’ društva je Upravni odbor, odnosno Odbor direktora svakog privrednog društva. Član 34 stav 3 zakona glasi da je Odbor direktora “organ upravljanja” i rukovođenja društva čije odluke izvršavaju sekretar društva i izvršni direktor. U dato vrijeme predsednik ‘organa upravljanja’ je bio sadašnji guverner CBCG Radoje Žugić. Gdje je sadašnji izvršni direktor ACG Danilo Orlandić ‘pročitao’ - Vlada ili kako je uspio da organ upravljanja ‘preobrazi’ u Vladu Crne Gore, ostaje - velika enigma”, naveo je Bojić.

On je predložio Orlandiću da još jednom pročita stav 2 odluke sopstvenog organa upravljanja - Upravnog odbora, odnosno Odbora direktora, Zakon o privrednim društvima i Statut ACG.

“To će biti veoma dobra poduka i konačan prestanak “zamajavanja” javnosti Crne Gore, ali i samoga sebe”, istakao je Bojić.

I pored nastojanja da se medijskim pritiscima utiče na zakonito i pravilno postupanje prvostepenog suda u postupku koji se vodi između "Aerodromi Crne Gore" AD i "Regal Impexa", saglasnost Osnivača za produženje Ugovora o zakupu fri šopova na crnogorskim aerodromima ne postoji, saopštio je juče izvršni direktor crnogorskih aerodroma, Danilo Orlandić.

Iz ACG su reagovali nakon što je advokat “Regal impexa” Vladan Bojić kazao medijima da je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković dostavio Privrednom sudu odluku po kojoj je zakup slobodnih carinskih prodavnica produžen na dodatnih pet godina kompaniji “Regal impex”, kao i mišljenje Ministarstva finansija iz 2011. godine na osnovu kojeg je došlo do produženja ugovora.

Bonus video: