Boka grupa će stipendirati crnogorske golfere

„Vjerujemo da će se jednog dana crnogorska zastava vijoriti iznad pobjedničkog trona na nekom od najvećih svjetskih golf turnira i to je pitanje vremena, a ne mogućnosti“
2 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.03.2013. 10:56h

Boka grupa, koja će u Tivtu izgraditi prvi golf teren u Crnoj Gori, napraviće i program stipendiranja kako bi pronašli i trenirali sljedeću generaciju crnogorskih golfera i stvorili budućeg šampiona, saopšteno je iz kompanije.

Osnivač Boka grupe, Džon Kenedi, kazao je da postoji statistička vjerovatnoća da među današnjom generacijom studenata mogu pronaći budućeg šampionskog golfera jer Crna Gora ima potencijal da na svjetskoj sceni trijumfuje u još jednoj sportskoj disciplini.

„Vjerujemo da će se jednog dana crnogorska zastava vijoriti iznad pobjedničkog trona na nekom od najvećih svjetskih golf turnira i to je pitanje vremena, a ne mogućnosti“, smatra Kenedi.

Prema njegovim riječima, novi golf teren i stipendija kao podrška lokalnom treniranju igrača, napraviće mostove i u kompaniji se nadaju da će dati šansu nekom momku ili djevojci da se takmiči u budućnosti i pobjeđuje za svoju zemlju.

“Veoma smo zainteresovani da krenemo u potragu što prije i čim napravimo neophodan teren. Sa otvaranjem pravog vježbališta, napravićemo plan kako da identifikujemo i razvijemo skrivene sposobnosti za koje znamo da postoje tu negdje“, najavio je Kenedi.

“Veoma smo zainteresovani da krenemo u potragu što prije i čim napravimo neophodan teren. Sa otvaranjem pravog vježbališta, napravićemo plan kako da identifikujemo i razvijemo skrivene sposobnosti za koje znamo da postoje tu negdje“, najavio je Kenedi

Kompanija, kako je dodao, razmatra otvaranje ljetnje škole gdje bi uključili što više mladih igrača i doveli ih do nivoa rekreativnog igranja i kako bi promovisali sport.

„Ovakvu mogućnost mi ćemo stipendirati u okviru našeg programa Korporativno društvene odgovornosti,” kazao je Kenedi.

Boka grupa će, kako je saopšteno, na istočnoj strani Jadrana izgraditi prvi šampionski golf teren sa 18 rupa u vrijednosti od 180 miliona eura, na zemljištu nekadašnje kompanije Montepranco-Bokaprodukt u Tivtu.

Boka grupa je nedavno preuzela podgoričku firmu LPGD, pobjednika na tenderu za izgradnju golf terenu u Tivtu, a tu akviziciju finansira britanski kapital.

LPGD, iza kojeg stoji holandski Lemon, potpisao je ugovor o zakupu sa Montepranco-Bokaproduktom i crnogorskom Vladom, nakon što je u decembru 2011. proglašen za prvorangiranog ponuđača na tenderu za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta uz obavezu izgradnje prvog golf terena u Crnoj Gori.

Boka grupa će, kako je najavljeno, u prvoj fazi gradnje napraviti vježbalište i grin za patovanje svjetske klase. Tim od četiri britanska strukovna eksperta u oblasti dizajniranja golfa proveli su prošlu sedmicu u Crnoj Gori na lokaciji, radeći na analizama potencijala i razmatrajući buduće operativne zahtjeve golf kompleksa.

Grupa je danas objavila prve idejne koncepte vježbališta za koje predviđa da će biti implementirani od šest do osam mjeseci od finalnog usvajanja detaljnog urbanističkog plana.

Bonus video: