Bregović i Deripaska među divljim graditeljima, Ceca hoće da legalizuje Arkanov stan

Muzičar i ruski milijarder traže legalizaciju dijela objekata u Crnoj Gori
104 pregleda 12 komentar(a)
Kompleks Deripaska, Foto: Vuk Lajović
Kompleks Deripaska, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.09.2018. 15:25h

Osnivač legendarne grupe “Bijelo Dugme” i vođa Orkestra za svadbe i sahrane, muzičar Goran Bregović predao je zahtjev za legalizaciju dijela vile u Perastu.

Bregović je na spisku od 1.500 divljih graditelja koji su Opštini Kotor dostavili zahtjeve za legalizaciju.

Traži da mu se ozakone 23 kvadrata kuće u Perastu, koje je izgradio bez dozvole.

Zahtjev je predat 6. jula, a uprava tog primorskog grada još nije odlučivala u tom predmetu.

U katasrarskoj edvidenciji Uprave za nekretnine navodi se da je riječ o jednospratnoj kući čiji je vlasnik postao 2003.

Kuća ima dvorište od 309 kvadrata, u prizemlju je nestambeni prostor od 61 kvadrat, na pravom spratu stambeni prostor od 84 kvadrata kao i u potkrovlju - od 61 kvadrata. Navodi se da se pored nalazi pomoćna zgrada od 14 kvadrata.

Srpski mediji obajvili su da je, osim te vile, Bregović prije gotovo deceniju pazario i hotel i vilu “Perast”, koju je proširio restoranom i terasom sa pogledom na more.

Bragović posjeduje stan u Sarajevu, kuću na Jahorini, stan u Parizu, vile u Zagrebu i Beogradu...

Na divlje je gradio i ruski milijarder Oleg Deripaksa, na čiju firmu “Overseas assets management” se vodi raskošni ljetnjikovac na rtu Platamuni.

Ta kompanija je početkom marta predala zahtjev za legalizaciju suterena od 97 kvadrata jedne od luksuznih vila u rezidencijalnom kompleksu na rtu.

Međutim, početkom jula, Deripaskina firma predala je novi zahtjev u kojem piše da je izgradila bez dozvole i vilu od 332 kvadrata...

“Overseas assets management” zvanično je vlasnik luksuznog rezidnecijalnog kompleksa, na Platamunima, koji objedinjuje dvije centralne, mermerom obložene palate od gotovo dvije hiljade kvadrata i devet vila.

Unutar kompleksa koji se koristi u turističke svrhe su i svi prateći sadržaji - bazen i restoran...

Na zemljišnom komplesu od 20.000 kvadrata, nekadašnjoj vojnoj bazi, nikao je kompleks vila od 2.800 kvadrata luksuznog prostora.

Dvije spojene cenralne palate prostiru se na 1.600 kvadrata, dok ostalih devet manjih turističkih vila, imaju od 100 do 300 kvadata.

Taj kompleks opasan je pet metara visokim kamenim zidom, prilaz nezvanima strogo je zabranjen, a gostima je obezbijeđena potpuna diskrecija.

Smješten je nedaleko od plaže Ploče...

Do lijepog dijela crnogorske obale, Deripaksa je došao tako što je njegova firma na tenderu Fonda za reformu sistema odbrane Srbije i Crne Gore za dva i po hektara zemlje platila 627.000 eura ili 18 eura po kvadratu zemlje na pjeni od mora.

Ubrzo nakon što je od Morskog dobra dokupio je još hektar, nekadašnji gazda podgoričkog Kombinata aluminijuma, osim ljetnjikovca, planirao je i izgradnju turističko-apartmanskog kompleksa, na gotovo pola miliona kvadrata koje je preko svoje firme “K.P.M. limited” kupio u zeleđu plaža Trsteno i Ploče, sve do Platamuna od kotorske Opštine.

Kompanija “K.P.M. Limidet” prije godinu i po predala je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za dobijanje urbanističko–tehničkih uslova, ali procedura dobijanja građevinske dozvole nije nastavljena.

I Ceca bi da legalizuje Arkanov stan

Srpska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović podnijela je 12. jula zahtjev za legalizaciju stana od 74 kvadrata, koji posjeduje u stambenoj zgradi u bečićkom naselju Ivanovići.

Zahtjev je predala budvanskom Sekretarijatu za urbanizam.

Stan se i dalje vodi na njenog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana.

Bonus video: