Budva: Katanac na hotel "Park" i njegove vile

Desetak firmi želi da kupi hotel “Park”, planirana dogradnja
436 pregleda 7 komentar(a)
hotel Park, Foto: Vuk Lajović
hotel Park, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.07.2015. 19:23h

Iako je glavna sezona uveliko počela, na hotel “Park” na samom ulazu u Budvu i njegove vile u naselju Potkošljun i dalje je katanac, koji su prije skoro mjesec i po postavili inspektori Poreske uprave, jer srpsko preduzeće „EPS turs”, nije još izmirilo svoje poresko dugovanje.

Da će hotel biti zapečaćen, te da po svoj prilici hiljadu ležaja, sa koliko raspolaže ovaj turistički kompleks, niže kategorije, neće ovoga ljeta imati goste, prvi put nakon zemljotresa, “Vijestima” je juče potvđeno u Upravi kompanije u Beogradu, jer su naveli da još nije postignur dogovor.

Nijesu željeli da daju informaciju da li će hotel ipak ovoga ljeta primiti goste, a ni koliko iznosi dugovanje za porez. “Vijesti” ni poslije punih mjesec i po nijesu dobile ni odgovor od Poreske uprave koliki je dug.

Godinama unazad hotel “Park” i njegove vile, bili su smještaj za brojne ekskurzije, studente van sezone, da bi u špicu sezone bili prebukirani gostima iz Srbije.

Preduzeće “Epsturs”, osnovano je 1992. i osnovna djelatnost mu je organizacija odmora i rekreacije radnika i ugostiteljstvo i turizam za potrebe Elektroprivrede Srbije.

To preduzeće gazduje turističkim centrom u Budvi, sa ukupno 900 kreveta i objedinjuje hotel “Park” izgrađen prije šest decenija, o koji ima 300 ležaja kategorisan sa svega dvije zvjezdice.

Takođe “ Eps turs” je vlasnik i kompleksa od 16 kamenih trospratnih vila, izgrađenih na zemljišnom kompleksu od 15.000 kvadrata u naselju Potkošljun, svega stotinjak metara udaljenom od hotela “Park”.

Kompleks vila raspolaže aparthotelom - vile “Park”, aparthotelom - vila EDB. Vlada Srbije je još prije godinu oglasila da je zainteresovana za privatizaciju ovoga preduzeća, a onaj koji ga kupi, osim vrijedne imovine u Budvi, postaje i vlasnik i nekoliko turističkih objekata širom Srbije.

Bonus video: