Budva traži zakupca za atrakivnu parcelu na brdu Topliš

U zakup se nude 9.283 kvadrata opštinske zemlje, za mjesečnu nadoknadu od 0,93 eura po kvadratnom metru, što iznosi oko 8.500 eura
83 pregleda 0 komentar(a)
Topliš, Foto: Arhiva Vijesti
Topliš, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.05.2011. 16:44h

Opština Budva raspisala je tender za zakup jedne od najatraktivnijih lokacija, gotovo hektra zemlje na brdu Topliš, na kojoj je izgrađena popularna diskoteka “Top hil”, od čije godišnje zakupnine očekuje najmanji priliv od stotinu hiljada eura, što je gotovo deset puta više nego lani.

Kako se navodi u tenderu, koji je sačinio Sekretarijat za zaštitu imovine, u zakup se nude 9.283 kvadrata opštinske zemlje, za mjesečnu nadoknadu od 0,93 eura po kvadratnom metru, što iznosi oko 8.500 eura.

Kako je pojašnjeno “Vijestima”, u zakup se nudi 2.700 kvadrata zemlje na kojoj je izgrađena diskoteka, te ostalih 6.500 kvadratnih metara prostora, gdje se nalazi parking.

Na tenderu prošle godine našlo se gotovo 90 hiljada kvadrata, koji su po cijeni od 0,65 eura po kvadratnom metru ustupljeni firmi “Top hil Montenegro”, koja je minule sezone dogradila i renovirala diskoteku, napravivši od nje jedno od najpopularnijih mjesta za zabavu mladih na crnogorskoj obali.

Kako je pojašnjeno “Vijestima”, u zakup se nudi 2.700 kvadrata zemlje na kojoj je izgrađena diskoteka, te ostalih 6.500 kvadratnih metara prostora, gdje se nalazi parking

Tada je firma “Akva park”, kojoj je Opština bila dala upravljanje tom parcelom, ustupila na tenderu zemljišni kompleks za skromnih 17.172 eura za sezonu.

Na tenderu se ove godine našao samo deseti dio parcele na Toplišu i to po gotovo desetostruko većoj cijeni.

Parcela na Toplišu, koja je nekada bila deponija građevinskog otpada, prije šest godina ustupljena je na tridesetogodišnji zakup španskoj kompaniji “Numerico trejd limited” koja se obavezala da izgradi najveći vodeni grad na jadranskoj obali sa svim atraktivnim sadržajima. Međutim, nakon dvije godine, inostrani partner izašao je iz cijele priče, pa je Opština na sebe preuzela projekat. Tada je obavljena prenamjena cijele lokacije, koja je umjesto vodenih sadržaja, planirana za atraktivne sadržaje sa zabavu odraslih.

U projekat je potom ušla ruska kompanija “Miraks”, koja je izgradila diskoteku na otvorenom “Miracle lounge”, koja je uspjela jedno ljeto da napravi dobar poslovni angažman, te ugosti brojne domaće i inostrane zvijezde muzičke scene.

Nakon što je “Miraks” doživio finansijski kolaps, parcela je prošle godine sa svim postojećim sadržajima ustupljena firmi “Top hil”, koja je nastavila sa dobrim muzičkim programima.

Bonus video: