Budva: Žalbe ugostitelja na komunalce i policiju

U opštinskoj službi su izričiti da to nije tačno, te da inspekcija zatvara sve lokale koji se oglušuju o odluku o radnom vremenu
270 pregleda 2 komentar(a)
Budva, lokali, ugostitelji, Foto: Vuk Lajović
Budva, lokali, ugostitelji, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.07.2014. 17:30h

Ugostitelji, vlasnici uglavnom lokala brze hrane i restorana, kod gradske Pošte na šetalištu, pismeno su zatražili od gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, ogorčeni na selektivan, kako tvrde, rad inspekcijskih službi, da im se dozvoli produženo radno vrijeme.

I dok ugostitelji tvrde da Komunalna policija u saradnji sa posebnom jedinicom Uprave policije, svake noći oko tri sata posle ponoći, zatvara lokale kod Pošte, a ostalima dozvoljava da rade do zore, dotle u opštinskoj službi su izričiti da to nije tačno, te da inspekcija zatvara sve lokale koji se oglušuju o odluku o radnom vremenu.

Priča o radu lokala, gotovo svake godine se ponavlja, ali čini se da je ove dobila još jaču notu, imajući u vidu da je sezona loše počela i da su pazari upola manji nego lani.

Opštinskom odlukom propisano je da svi moraju da zatvore lokale tri sata posle ponoći, a Uprava policije, insistira da se prvo zatvaraju lokali kod Pošte, jer po procjeni, brojni mladi nakon provoda završavaju na tim lokacijama, a nerijetko dolazi do tuča i problema.

Takvog mišljenje nijesu ugostitelji, pa u svome pismu, “Vijestima” tvrde da su čak suočeni sa nekorektnim radom pripadnika Posebne jedinice.

“Kako svi posjedujemo Rješenje o produženom radnom vremenu svih ovih godina (“Sur Gyros”, “Skolijera”, picerija “Bucko”, “Lido”), svaku noć u tri sata dolazi komunalna policija zajedno sa Posebnom jednicom iz Podgorice, nasilno zatvarajući, uz njihovu odluku da niko u gradu ne radi poslije tog radnog vremena, te da će propisi biti sprovedeni na cijeloj teritoriji opštine.

To nije slučaj jer samo zatvaraju lokale ispod Pošte. Imamo dokaze fiskalnih računa da svi ostali rade i nakon tri sata, jer smo kupili kod njih hranu”, navode ugostitelji. Odbacujući navode načelnik Komunalne policije Slavko Đukanović navodi da inspekcija sprovodi samo opštinske odluke i to će činiti uvijek.

“Ukoliko Opština im dozvoli produženje rada, ponašaćemo se u skladu sa tim. Naši inspektori su jutros do šest sati zatvarali lokale po cijelom gradu. Nemoguće je da svi objekti, budu zatvoreni u pet minuta. Jednostavno samo radimo ono što je u našoj nadležnosti i to ćemo činiti ubuduće”, kazao je Đukanović.

Međutim, ugostitelji se posebno žale na postupke pripadnika Posebne jedinice, kako navode zaposleni su izloženi maltretiranju, jer policija traži dokumenta na uvid, koja nijesu u njihovom opisu posla, radne i dozvole za obavljanje djelatnosti.

Bonus video: