Budvanska rivijera loše ocjenjivala: Poništen posao od 280.000 eura

Utvrđeno je, naime, da je izabrani ponuđač SL Montenegro podnio ponudu za svih devet partija koje su činile predmet javne nabavke, ali u dostavljenoj garanciji ponude nijesu navedeni iznosi partija na koje se garancija odnosi
119 pregleda 0 komentar(a)
budvanska rivijera, Foto: Arhiva Vijesti
budvanska rivijera, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.07.2016. 18:17h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu kompanije Voli Trade i poništila rješenje Hotelske grupe Budvanska rivijera od 14. aprila kojim je ponuda firme SL Montenegro iz Nikšića izabrana kao najpovoljnija za partije 2,4,6 i 7 na tenderu za nabavku pića, kafe i slatkiša.

Procijenjena vrijednost tendera je oko 280 hiljada eura, a sporne četiri partije odnose se na nabavku uvoznih vina, kupovinu piva, alkoholnih pića za hotele preduzeća i potrebe inkluziv barova.

Državna komisija je naložila HG Budvanska rivijera da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku.

Utvrđeno je, naime, da je izabrani ponuđač SL Montenegro podnio ponudu za svih devet partija koje su činile predmet javne nabavke, ali u dostavljenoj garanciji ponude nijesu navedeni iznosi partija na koje se garancija odnosi, te da njegova ponuda u ovom dijelu nije sačinjena u skladu sa Uputstvom ponuđačima za sačinjavanje i podnošenje ponude, kao i odredbom člana 75 (stav1) Zakona o javnim nabavkama.

Iz budvanske kompanije su se u odgovoru na žalbu pravdali Državnoj komisiji da činjenica da to što u garanciji ponude SL Montenegro nije naveden iznos za svaku partiju posebno „nije od uticaja na validnost same garancije i svrhe kojoj služi, jer se po vrijednosti ista odnosi na sve partije, te da je jednostavno utvrditi vrijednost same garancije po partijama“.

Donijetim rješenjem Državna komisija je obavezala naručioca sporne nabavke HG Budvanska rivijera da žaliocu Voli Trade nadoknadi troškove plaćene naknade za vođenje žalbenog postupka u iznosu 2.880 eura.

Bonus video: