Budvanski „Vodovod” će tužiti „Adriatic propertis” zbog neplaćenih računa

Budvanski gradski “Vodovod” će preko suda tražiti prinudnu naplatu duga za potrošenu vodu od kompanije „Adriatic propertis“, koja gazduje grad hotelom „Sveti Stefan“ i vilom “Miločer”
74 pregleda 0 komentar(a)
voodaa_1, Foto: V.LAJOVIĆ
voodaa_1, Foto: V.LAJOVIĆ
Ažurirano: 01.04.2012. 20:17h

Dug kompanije „Adriatic propertis“ koja gazduje grad hotelom „Sveti Stefan“ i vilom “Miločer”,trenutno je dostigao cifru od 60 hiljada eura, potvrđeno je juče „Vijestima“ u javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“.

Iako se između zakupca nekadašnjeg elitnog grad-hotela, odnosno investiotora, grčke “Restis grupe”, sa predstavnicima “Vodovoda” vode pregovori da do sudskog epiloga ne dođe, ono što je sigurno je da su hotelski kapaciteti tokom minule sezone, barem kako je pokazao vodomjer, potrošili značajnu količinu vode koja je uredno fakturisana, ali nije plaćena.

Na dugovanja “Restis grupe” ukazao je na skupštinskom zasjedanju mještanin Svetog Stefana, ujedno i odbornik opozicionog SNP-a Krsto Rađenović, koji je pitao “Vodovod” zbog čega nije naplatio dugovanja zakupca grad hotela od 60 hiljada eura.

“Osim za zakup Svetog Stefana, koji je dostigao dva miliona eura, te milion i po koliko duguju državi zbog neuplaćenih obaveza na ime doprinosa radnicima, ’Restis grupa’ duguje čak i 60 hiljada eura za potrošenu vodu, koju uredno koriste Sveti Stefan i vila ’Miločer’, ali je ne plaćaju”, kazao je Rađenović.

Adriatic propertis: Nismo toliko potrošili

U “Adriaticu” su saopštili “Vodovodu” da toliku količinu vode nijesu potrošili, tako da, ukoliko se ne uspiju dogovoriti oko izmirivanja obaveza, uz prethodno tačno definisanje dugovanja, sudski epilog biće neminovan.

Da će “Vodovod” morati da pristupi hitnoj naplati potraživanja, potvrđuje i činjenica da je, prema preliminarnom završnom računu, koji je nedavno usvojio Upravni odbor, to javno preduzeće minulu godinu poslovalo negativno sa 1,2 miliona eura. Jedan od razloga tolikog minusa leži i u činjenici da su dugovanja prema tom preduzeću gotovo dva miliona eura, a među najvećim dužnicima upravo su hotelska i ostala privreda, kao i građani.

Bonus video: