Budvu za prvih osam mjeseci 2011. posjetilo preko 500.000 turista

Koncerti, festivali, organizacija tradicionalnih manifestacija, raznovrsna kulturno-zabavna ponuda, zadržala je Budvu na liderskoj poziciji
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2011. 18:54h

Da je Budva i dalje najatraktivnija i najposjećenija destinacija na gotovo cijelom Jadranu, najbolje svjedoči podatak da ju je za prvih osam mjeseci ove godine posjetilo 500.604 turista, što predstavlja povećanje od deset odsto u odnosu na isti period prethodne godine, zvanični su statistički podaci koje je juče objavila Turistička organizacija Budve.

Smanjen broj reklamacija i žalbi, a visok stepen zadovoljstva gostiju, kako je istakla direktorka Turističke organizacije Budve Jelena Rađenović, najbolje potvrđuje podatak ankete TO, da je 94 odsto ispitanika na pitanje “da li biste ponovo došli u Budvu”, odgovorilo sa “da”.

Upravo činjenica da je polovina od ukupnog broja gostiju koji su posjetili Crnu Goru ljetovala u Budvi, kao i podaci o uspješnijoj postsezoni, govore, kao je rekla Rađenović, da je ovogodišnja sezona bila znatno duža od prethodne.

“Popunjenost kapaciteta na našoj rivijeri u septembru, prema procjeni, bila je 16 odsto bolja nego prethodne godine. Kada dodamo podatak da je početkom oktobra u hotelima na budvanskoj rivijeri odmaralo više od 5.000 gostiju, onda sa sigurnošču možemo govoriti o produženoj turističkoj sezoni”, istakla je Rađenović.

Kvalitetom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom u hotelima, restoranima, barovima, plažama, rekla je ona, i ove sezone Budva je ostala prepoznatljiva, popularna i omiljena destinacija.

“Koncerti, veliki broj festivala, organizacija tradicionalnih manifestacija, generalno raznovrsna kulturno-zabavna ponuda, zadržala je Budvu na liderskoj poziciji”, istakla je Rađenović.

Turistička organizacija je tokom sezone sprovela anketu na uzorku od 1.290 ispitanika, uglavnom inostranih turista koji su boravili u Budvi.

Od ukupnog broja ispitanih samo njih 52, ili četiri odsto je kazalo da ne bi ponovo došlo u Budvu, a dva odsto, ili 26 turista, je kazalo da bi razmislilo, odnosno odgovorili su sa “možda”. Kulturno-zabavnom ponudom grada i manifestacijama zadovoljno je 90 odsto ispitanih, dok se deset odsto izjasnilo negativno. Čak 91 odsto ispitanih zadovoljno je turističko-ugostiteljskom uslugom.

Galerija

Bonus video: