Čakrabati: Crna Gora je za vrijeme mojeg mandata napravila nevjerovatan napredak u regionalnoj saradnji

Čakrabarti je iskazao podršku Crnoj Gori čestitajući na članstvu u NATO-u i ogromnom napretku i vođstvu u procesu evropskih integracija
1 komentar(a)
Duško Marković, Suma Čakrabati, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Suma Čakrabati, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.02.2018. 17:13h

Predsjednik Vlade Duško Marković i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti potpisali su danas u Londonu Memorandum o razumijevanju.

“Dokument predstavlja osnovu okvira za saradnju između Vlade i EBRD u razvoju i implementaciji Inicijative investicione klime i upravljanja sa ciljem poboljšanja razvoja privatnog sektora, promocije dobrog upravljanja, jačanja konkurencije, unapređenja dijaloga javnog i privatnog sektora”, navodi se u saopštenju Vladine službe za odnose sa javnošću.

Marković i Čakrabarti saglasili su se da Memorandum predstavlja odličnu osnovu za produbljivanje inače kvalitetne saradnje Crne Gore i EBRD i dalju valorizaciju razvojnih potencijala naše zemlje i njene još veće privlačnosti za invesetitore.

Marković se zahvalio EBRD-u na dosadašnjoj podršci našoj ekonomiji istakavši da je EBRD naš partner u važnim infrastrukturnim projektima i da podržava domaće i inostrane kompanije.

Čakrabarti je iskazao podršku Crnoj Gori čestitajući na članstvu u NATO-u i ogromnom napretku i vođstvu u procesu evropskih integracija.

„Crna Gora je za vrijeme mojeg mandata u EBRD napravila nevjerovatan napredak u regionalnoj saradnji. Igrate važnu ulogu na tom planu i imate veoma dobre rezultate“, rekao je Čakrabarti.

Predstavnici EBRD su, navodi se, istakli spremnost da nastave da rade sa Crnom Gorom i na detektovanju ostalih oblasti u kojima bi dvije strane mogle sarađivati.

Sastanku su prisustvovali i ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

Bonus video: