Ćatović potvrdila da "Jugopetrol" seli u Podgoricu

Aprcović je naglasio da je u toj firmi zaposleno oko 250 ljudi, mahom iz Kotora...
125 pregleda 10 komentar(a)
Marija Ćatović, Foto: Arhiva Vijesti
Marija Ćatović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.07.2014. 08:04h

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović juče je potvrdila da se “Jugopetrol” seli u Podgoricu, nakon što je odbornik DPS-a Žejko Aprcović zatražio da kolegijum predsjednika uputi zahtjev menadžmentu te kompanije za informaciju o preseljenju.

Aprcović je naglasio da je u toj firmi zaposleno oko 250 ljudi, mahom iz Kotora.

“Pozvala sam generalnog direktora “Jugopetrola”, rekao mi je da razmišljaju o preseljenju. Još uvijek nije potpisan ugovor o razmjeni nepokretnosti, odnosno zgrade u Kotoru za nepokretnost u Podgorici. Saopštio je da očekuje da će to sve biti završeno do kraja godine. To je privatna firma i mi tu ne možemo ništa. Zaposlenim je ponuđen prelazak u Podgoricu, a ko neće dobiće otpremninu”, kazala je Ćatović.

Kotorski parlament odlučio je juče, da se zbog teške finansijske i organizacione situacije u VK “Primorac”, obavežu predsjednik Upravnog odbora Denis Mandić i članovi da u roku od tri dana stupe u kontakt sa predsjednikom skupštine Nikolom Bukilicom. To u cilju kako bi se na kolegijumu Skupštine razmotrila aktuelna situacija i utvrdio plan i program mjera sa rokovima.Ukoliko se UO ne odazove pozivu, obavezuje se Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti da bez odlaganja preduzme sve mjere u skladu sa Zakonom o sportu uključujući i inpekcijski nadzor kluba.

Na inicijativu kolegijuma predsjednice Opštine na zasjedanju se našla i informacija o stanju i statusu “Primorca”, koja ipak nije bila potpuna jer klub nije dostavio traženu dokumentaciju i izvještaj, zbog čega je Opština onemogućena u daljem finansiranju kluba iz budžeta.

“Primorac” nije uskladio i preregistrovao se u skladu sa novim zakonom o sportu, kojim je rok za preregistraciju prolongiran do 15. jula ove godine. Ukoliko se do tada ne preregistruje klub, mogao bi biti ugašen. S obzirom na to da odbornici pred sobom nijesu imali zvanične i validne informacije, tokom diskusije, čulo se da

“Primorac” ima dugovanja koja se kreću oko 1, 5 miliona eura, te da je žiro- račun blokiran radi naplate po osnovu sudskih presuda koje su pokrenuli neki igrači, kojima je klub dugovao plate. Ćatović je kazala da je neko zadužio “Primorac” za milion, na šta je odbornik SNP Mićo Dobriša upitao ko je bio garancija za milionski kredit.

“Ako je stavljena hipoteka, hoće li neko da nam uzme bazen”, zapitao se Dobriša. Ćatović je pojasnila da bazen nije vlasništvo kluba, te da nijesu na njega mogli staviti hipoteku. Odbornik DPS-a Dejan Adžić istakao je da je situacija alarmantna, te da je klub na ivici legalnog poslovanja.

Bonus video: