CBCG mora ponovo odlučivati o ponudi za reviziju

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila žalbu revizorske firme “Deloitte” i naložila CBCG-u da ponovo vrednuje ponudu te firme
837 pregleda 1 komentar(a)
Centralna banka, Foto: Boris Pejović
Centralna banka, Foto: Boris Pejović

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme “Deloitte” iz Podgorice i poništila odluku Centralne banke (CBCG) o obustavljanju postupka nabavke usluga revizije godišnjeg finansijskog izvještaja za 2019. godinu.

CBCG je odlukom od 29. jula ove godine obustavila ovu nabavku, procijenjene vrijednosti 50.000 eura zato što na tenderu, navodno, nije bila nijedna ispravna ponuda, dok je Državna komisija utvrdila da je to bilo pogrešno.

Vrhovna monetarna institucija moraće da ponovo vrednuje ponudu i zakonitu odluku donese u roku od 15 dana.

Državna komisija će firmi “Deloitte” iz Podgorice vratiti 500 eura uplaćenih kao naknadu za vođenje žalbenog postupka, u roku od 15 dana od pravosnažnosti ovog rješenja.

“Iz činjeničnog stanja jasno proizilazi da je žalilac postupio u skladu sa uputstvom datim u fusnoti obrasca izjave, kojim mu je data smjernica da podatke o podugovaračima, odnosno, adresu i procentualno učešće podugovarača može navesti u dokumentu Podaci o podugovaraču/podizvođaču u okviru samostalne ponude… Stoga, činjenica da je žalilac podatke o adresi i procentualnom učešću podugovarača naveo u dokumentu Podaci o podugovaraču/podizvođaču u okviru samostalne ponude, a ne u obrascu izjave, ne može predstavljati razlog za neispravnost njegove ponude”, navodi se, između ostalog, u rješenju komisije koje je potpisao njen predsjednik Zoran Živković.

“Deloitte” iz Podgorice za ovaj posao je kao podugovarače bio planirao da angažuje preduzeće za reviziju i konsalting “Deloitte” Beograd i društvo za reviziju, konsalting i poreske usluge “Deloitte” Skoplje.

Bonus video: