CGES hoće 220.000 od Elektroprivrede

87 pregleda 0 komentar(a)
dalekovod, Foto: Arhiva Vijesti
dalekovod, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.03.2015. 21:02h

Crnogorski elektroprenosni sistem (CEGS) tužio je Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) i traži 220.000 eura na ime naknade za angažovanje prenosnog kapaciteta tokom juna 2014. godine.

U Privrednom sudu juče je pred sutkinjom Dijanom Raičković, koja postupa u ovom predmetu, održano pripremno ročište, a glavna rasprava je zakazana za 27. april.

Punomoćnik CGES-a Darko Vukašinović saopštio je da je predlog za izvršenje i prunudnu naplatu duga prerastao u parnicu, a zasnovan je na odluci Agencije za energetiku (RAE), koja je bez obzira što je EPCG, pokušava osporiti pred Ustavnim sudom, sada konačna i izvršna.

Iz CGES-a su sudu dostavili dokaze na kojima zasnivaju tužbu. EPCG bi, prema nalogu suda, trebalo o njima da se izjasni u roku od 15 dana.

Ponomoćnik EPCG Željko Ćorić ocijenio je da su navodi CGES-a "paušalni i netačni“. U EPCG smatraju da CGES nije imao pravni osnov za obračun fakture za taj mjesec prema odluci RAE od avgusta prošle godine.

Punomoćnik je naveo da je obračun CGES-a donijet po odluci donijetoj nakon perioda obračuna, koji je predmet ovog spora, i da se ne može retroaktivno primjenjivati.

Bonus video: