Čivović traži prijem, ali otpremnine nema

Iz kabineta ministarke Sekulić su naveli da je procedura za isplatu otpremnina utvrđena zakonom i da ne zavisi od personalnih promjena u Ministarstvu
1 komentar(a)
Rašo Čivović, Foto: Ivan Petrušić
Rašo Čivović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 11.10.2017. 18:42h

Bivši radnik Rudnika boksita u stečaju Rašo Čivović, koji godinama uzalud potražuje isplatu otpremnine, obratio se novoj ministarki ekonomije Dragici Sekulić i zatražio prijem budući da prethodnih osam godina nije mogao doći do njenih prethodnika na toj funkciji.

“Očekujem od Vas da me primi na razgovor, a tiče se socijalnog programa u Rudnicima boksita. Uz jednu molbu da me poštedite odgovora i prijema kod gospode (pomoćnika) Dragana Kujovića i Gorana Nikolića jer po dosadašnjim odgovorima i razgovorima reklo bi se da su članovi Samostalnog sindikata Boksita, a ne članovi Ministarstva ekonomije”, istakao je Čivović u zahtjevu za prijem ministarki Sekulić.

Sudući prema odgovoru koji su “Vijesti” dobile iz Ministarstva ekonomije slabi su izgledi da će ovom radniku biti isplaćena otpremnina.

“Slučaj bivšeg radnika Rudnika boksita u stečaju Raša Čivovića poznat je Ministarstvu ekonomije, s obzirom na to su predstavnici Ministarstva više puta odgovarali na njegove dopise i zahtjeve za sastancima”, saopšteno je juče “Vijestima” iz tog resora.

Iz kabineta ministarke Sekulić su naveli da je procedura za isplatu otpremnina utvrđena zakonom i da ne zavisi od personalnih promjena u Ministarstvu. Kako su naveli, procedura za isplatu otpremnina je podrazumijevala dopis sa propratnom dokumentacijom koja je obrađena od strane stručnih službi KAP-a, Prerade, Kovačnice, FAK-a i Rudnika boksita.

“Obaveza Vlade je bila da izvrši uplatu 16,6 odsto obračunatog iznosa u skladu sa dostavljenom dokumentacijom i svim radnicima Rudnika boksita je, u skladu sa dostavljenom dokumentacijom, isplata izvršena. Od izvršnog direktora Rudnika boksita za gospodina Čivovića nije dostavljena dokumentacija, a to je bio neophodan uslov kako bi se izvršila uplata dijela sredstava koje su bile obaveza Vlade”, dodali su iz Vlade.

Iz Ministarstva su naveli i da se novi socijalni program iz 2015. godine nije odnosio na radnike koji su po bilo kom osnovu stekli uslov za penziju.

Bonus video: