CKB domaćin sjednice odbora direktora OTP banke

U toku sjednice je bilo riječi i o značaju autoputa za regionalni razvoj, kao razvoju Crne Gore i njenom putu ka Evropskoj Uniji
3523 pregleda 0 komentar(a)
Sjednica odbora direktora i menadžmenta komiteta OTP bankarske grupe, Foto: CKB banka
Sjednica odbora direktora i menadžmenta komiteta OTP bankarske grupe, Foto: CKB banka

Makroekonomski pokazatelji Crne Gore i parametri poslovnog okruženja Crnogorske komercijalne banke i Podgoričke banke, članica OTP grupe, strategija banaka, planovi kao i buduće aktivnosti u procesu integracije dvije banke, predstavljeni su na sjednici odbora direktora i menadžment komiteta OTP bankarske grupe, koja je održana u Podgorici.

Sjednica, koja je održana juče, bila je jedinstvena prilika da se članovi odbora direktora i menadžment komiteta OTP banke upoznaju sa poslovanjem crnogorske podružnice - CKB, kao i sa situacijom u nedavno kupljenoj podružnici bivše Societe Generale banke - Podgoričkoj banci.

U toku sjednice je bilo riječi i o značaju autoputa za regionalni razvoj, kao razvoju Crne Gore i njenom putu ka Evropskoj Uniji.

CKB je počastvovana što je mogla da bude domaćin skupa, kojem je prisustvovala naviša uprava OTP banke, i na kojem je menadžment CKB-a imao priliku da lično predstavi dosadašnje rezultate i buduće planove.

Istog dana se odigrala i fudbalska utakmica između dva nacionalna tima – Crne Gore i Mađarske čime je obilježen još jedan lijepi događaj, sjećanje na prvi meč marta 2007. godine i i prvu utakmicu nacionalnog tima Crne Gore nakon proglašenja nezavisnosti Crne Gore, a upravo sa reprezentacijom Mađarske.

CKB je, neposredno pred održavanje utakmice dvije nacionalne reprezentacije, organizovala prijem, kojem su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Vlade Duško Marković, premijer Mađarske Viktor Orban, članovi crnogorske Vlade, kao i predstavnici velikog broja institucija i kompanija.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pál Kovács, kazao je da je okupljanje povodom fudbalske utakmice između nacionalnih timova Crne Gore i Mađarske, potvrda dobre poslovne saradnje, prijateljstva i bliskih veza između te dvije države.

Predsjednik i glavni izvršni direktor OTP banke, Dr Sándor Csányi, istakao je da CKB i Podgorička banka veoma dobro posluju, da imaju dobar i posvećen menadžment.

„Srećan sam što mogu da vas pozovem na dalju, intenzivniju saradnju i da vas uvjerim da dodatno unaprijedite biznis sa nama i u budućnosti. Bićemo veoma aktivni na crnogorskom tržištu, jer želimo da doprinesemo rastu kompanija i klijenata, ostvarimo poslovnu dobit, a takođe želimo i da država nastavi sa aktivnom ulogom kao što je to radila prethodnih godina“, poručio je Csányi.

Gospodin Dr Sándor Csányi, osim što je predsjednik i glavni izvršni direktor OTP banke, predsjednik je Mađarske fudbalske federacije, član izvršnog komieteta UEFA-e, kao i potpredsjednik FIFA-e.

Rijetke su situacije u kojima odbor direktora OTP banke održava sjednicu van sjedišta – Budimpešte, kao što je to ovog puta bio slučaj.

Galerija