Crna Gora treća po aviodostupnosti u regionu

Naša zemlja preko aerodroma Podgorica i Tivat povezana sa više od 70 destinacija
1424 pregleda 1 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković

Crna Gora se, među zemljama regiona, nalazi na trećem mjestu ljestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske, pokazao je godišnji izvještaj Međunarodnog savjeta aerodroma (ACI).

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić kazao je da najnoviji izvještaj ACI-ja pokazuje koliko je ta kompanija u proteklom periodu uradila na poboljšanju aviodostupnosti.

„Kako je navedeno u izvještaju, Aerodrom Tivat je među vodećim rastućim destinacijama sa zabilježenim rastom od 352 odsto. Takođe, Aerodrom Podgorica bilježi rast od čak 284 odsto i najbrže je rastuća destinacija protekle decenije u kategoriji glavnih gradova regiona“, naveo je Orlandić u saopštenju.

On je kazao da je jako važna činjenica, koja se navodi u ACI-jevom izvještaju, da je među zemljama regiona, Crna Gora na trećem mjestu ljestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske.

„Samo u prethodne dvije godine uspjeli smo da otvorimo 36 novih direktnih avio linija, pa je tako naša zemlja preko aerodroma Podgorica i Tivat povezana sa preko 70 destinacija“, rekao je Orlandić.

On je podsjetio da od ove godine imaju i liniju Podgorica-Barselona, koju realizuje Ryanair.

„Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično“, dodao je Orlandić.

Takođe, on velikim uspjehom smatra i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, gotovo uvijek puni.

„Sve to je dokaz da Aerodromi Crne Gore konstantno prate potrebe turističke privrede Crne Gore, ali i naših građana koji sada do brojnih destinacija mogu stići direktno putem naših aerodroma. Naš rad će i u narednom periodu biti usmjeren ka tim pravcima“, zaključio je Orlandić.

Bonus video: