Cungu: Bivša vlast kriva za Galeb i Mediteran

"Da su ovakve reakcije stizale iz Vlade mnogo ranije, situacija u ulcinjskoj privredi bila bi u mnogome drugačija nego danas"
5 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Samir Adrović
Nazif Cungu, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 19.03.2013. 22:14h

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu kazao je da je ranija lokalna uprava odgovorna zbog nedonošenja potrebnih urbanističkih planova za hotele Galeb i Mediteran, kako je to konstatovao Savjet za privatizaciju ali i ustvrdio da su reakcije iz Vlade stigle kasno.

"Da su ovakve reakcije stizale iz Vlade mnogo ranije, situacija u ulcinjskoj privredi bila bi u mnogome drugačija nego danas. Bilo bi mnogo bolje, kada je ukupna prvatizacija u pitanju”, kazao je Cungu.

On je podsjetio da je hotel Galeb porušen prije pet godina i da je kompanija Rokšped u novembru 2007, uplatila takse za komunalije u iznosu od 350.000 eura.

"Opština je tada imala obavezu da donese urbanistički projekat, ali to nijesu učinili. Sadašnja lokalna vlast je to učinila u decembru prošle godine. Slažem se da je za tu situaciju kriva lokalna uprava, bez obzira ko je na njenom čelu", priznao je Cungu reagujući na optužbe da Opština nije izvršila obaveze prema investitorima Galeba i Mediterana u pogledu donošenja planova.

Međutim, Cungu je naglasio da je Rokšped već mogao da počne sa gradnjom novog Galeba, budući da je usvojen nedostajući plan.

Slično je kako tvrdi i sa Mediteranom koji je u decembru 2007, uplatio 250.000 eura na ime komunalija.

Bonus video: