Ćupić: Novac i za još 152 bivša “dakićevca”

Prema nezvaničnim informacijama, Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da se izjasni o isplati ukupno 902.000 eura za 451 bivšeg radnika, po osnovu tri prošlogodišnje odluke Ustavnog suda, a koje bi morale biti realizovane najkasnije do 26. januara
2784 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Ustavna žalba za 152 bivša radnika “Radoje Dakića”, koje zastupa advokat Branislav Ćupić iz Podgorice, usvojena je 18. jula prošle godine, ali oni još čekaju na isplatu od po 2.000 eura.

Razlog je što taj sud treba opet treba da preispita odluku zbog nekoliko bivših radnika, čija su se imena našla na spiskovima kod drugih advokata. Ćupić je kazao “Vijestima” da će sve dileme u vezi sa ovom odlukom biti razriješene na sjednici Ustavnog suda koja je zakazana za danas. On je dodao da mu nijesu jasni razlozi, “niti su dobili valjano obrazloženje, zašto je Ustavni sud čekao šest mjeseci da otkloni nedoumicu u odnosu na pet spornih tužilaca”.

Prema nezvaničnim informacijama, Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da se izjasni o isplati ukupno 902.000 eura za 451 bivšeg radnika, po osnovu tri prošlogodišnje odluke Ustavnog suda, a koje bi morale biti realizovane najkasnije do 26. januara.

Ćupić je saopštio da insistiraju na tome da budu takođe u prioritetnoj isplati.

“Dakićevci”, prema izvršnim presudama, više od deceniju potražuju 60 miliona na ime neisplaćenih zarada. Oni su se i juče okupili pred zgradom Vlade i pred Privrednim sudom, a novi protest je iduće srijede.

Bonus video: