Dakićevci traže ostavku Draškovića

“Imali smo neprijatan razgovor sa Draškovićem, jer blokira rad suda zbog čega smo i tražili njegovo razrješenje“, rekao je Vukčević
1134 pregleda 0 komentar(a)
Godinama traže 77 plata: Dakićevici ispred Ustavnog suda, Foto: Savo Prelević
Godinama traže 77 plata: Dakićevici ispred Ustavnog suda, Foto: Savo Prelević

Bivši radnici „Radoja Dakića“ negoduju što se u stečajnom postupku njihova potraživanja ne isplaćuju ravnomjerno svim povjeriocima iz prvog isplatnog reda, zbog čega su juče više od pola sata negodovali pred sjedištem Ustavnog suda. Oni su prozivali predsjednika Ustavnog suda Dragoljuba Draškovića zbog, kako tvrde radnici, neažurnog postupanja kada su u pitanju njihovi predmeti i ustavne žalbe.

Predstavnik bivših radnika Milan Vukčević i njegov nekadašnji kolega Milutin Dragaš juče su bili u kabinetu Draškovića, a nakon izlaska su kazali okupljenim povjeriocima da su tražili od Draškovića da vrati mandat građanima i da se isključi iz daljeg postupanja u njihovim predmetima. Ostali bivši radnici nijesu mogli da uđu u zgradu.

“Imali smo neprijatan razgovor sa Draškovićem, jer blokira rad suda zbog čega smo i tražili njegovo razrješenje“, rekao je Vukčević.

Jednom ustavnom žalbom traženo je da se bivši radnici obeštete iz budžeta, a po osnovu presude donijete pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. Ustavni sud je odbio tu žalbu. Dakićevci više od deceniju traže za 77 plata više do 60 miliona eura.

Bonus video: