“Dakićevi” djelovi hala za 200 hiljada kao staro gvožđe

Stečajna uprava bivše fabrike dobila devet ponuda za kupovinu materijala sa starih pogona
2410 pregleda 1 komentar(a)
Nekadašnji najveći proizvođač ustupa mjesto stambenim zgradama: “Radoje Dakić”, Foto: Savo Prelević
Nekadašnji najveći proizvođač ustupa mjesto stambenim zgradama: “Radoje Dakić”, Foto: Savo Prelević

Stečajna uprava „Radoja Dakića“ otvorila je juče devet ponuda za kupovinu materijala sa hala ove bivše fabrike, od kojih bi za isplatu potraživanja povjerilaca trebalo da se prihoduje oko 200 hiljada eura.

Stečajni upravnik Mladen Marković kazao je „Vijestima“ da će o pristiglim ponudama odlučiti tokom naredne sedmice.

Za pojedine pozicije materijala, oglašene na prodaju, ima više ponuda zainteresovanih firmi, a prednost u konačnoj odluci stečajnog upravnika će imati cjenovno najpovoljnije.

Firma Inter trejd iz Podgorice ponudila je 53 hiljade eura za materijal sa hale Montaža i 22 hiljade eura za materijal sa hale Tehnička obrada perionica i mašinska hala.

Preduzeće Korming iz Danilovgrada ponudilo je 50.505 eura za materijal sa hale Fabraona gotovih proizvoda. Centar za reciklažu iz Nikšića dao je tri ponude i to: 21.300 eura za materijala sa Termičke baze broj 2, 36.700 eura za kupovinu materijala označenih brojem 2. Termička obrada, kalionica i mašinska hala, i 10.500 eura za kupovinu materijala pod brojem 3. sa hale Fabraona gotovih proizvoda.

Firma Kapital M ponudila je 41,7 hiljada eura za materijal (broj 1) sa hale Montaža, 20.773 eura za Termičku obradu, kalionicu i mašinsku halu, 20.864 eura za Farbaonu gotovih proizvoda i 11.575 eura za Termičku obradu 2. Marko Racković ponudio je 8,6 hiljada eura za kupovinu hale Termička obrada 2, a Miloš Pejović ponudio je 13.700 eura za materijal sa hale Termička obrada 2.

Devetu juče otvorenu ponudu poslala je građevinska firma „Čelebić“, koja nudi 38 hiljada eura za kupovinu materijala sa hale Farbaona gotovih proizvoda, dok je za kupovinu materijala sa hale Termička obrada 2 ponudila 17 hiljada eura. Od prodaje materijala sa hala „Radoje Dakića“ u stečaju trebalo bi da se namiri dio potraživanja bivših radnika koji više od deceniju, po osnovnu izvršnih sudskih presuda, potražuju isplatu 77 zarada sa dosuđenim kamatama.

Bonus video: