Damjanović: Stanković da kaže da li je provjeravao poslovanje četiri banke

Damjanović je “Vijestima” kazao da je na osnovu informacija koje je dobio, a zbog delikatnosti teme i blagovremene reakcije, kako bi se spriječile ozbiljne posljedice po finansijski i bankarski sistem uputio dopis VDT-u
162 pregleda 7 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.11.2018. 19:32h

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović tražio je od vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića da mu dostavi informacije o tome da li tužilaštvo sprovodi istražne radnje koje se odnose na provjeru navoda da su četiri crnogorske poslovne banke obavljale ili obavljaju nelegalne finansijske aktivnosti, koje su između ostalog, i zbog neadekvatnog nadzora od strane Centralne banke dovele do ugrožavanja reputabilnosti crngorskog finansijskog sistema.

Damjanović je informacije od Stankovića zatražio shodno članu 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

“Da li shodno navedenom postoje indicije i da je oštećen državni budžet zbog neplaćanja odgovarajućih dažbina od strane četiri banke”, piše u dopisu Damjanovića.

On je “Vijestima” kazao da je na osnovu informacija koje je dobio, a zbog delikatnosti teme i blagovremene reakcije, kako bi se spriječile ozbiljne posljedice po finansijski i bankarski sistem uputio dopis VDT-u.

“Nakon dobijanja odgovora od VDT-a biće prilike da se detaljnije otvori debata povodom ove potencijalne afere”, rekao je Damjanović.

Bonus video: