Damjanović tuži "Budvansku" jer je izgubio teniske terene

Damjanović je zatražio i saslušanje novih svjedoka bivših direktora ove kompanije
3193 pregleda 1 komentar(a)
Spor dug 12 godina: Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Spor dug 12 godina: Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović

U Osnovnom sudu u Podgorici juče je počelo suđenje po tužbi bivšeg zakupca teniskih terena na Svetom Stefanu Borislava Damjanovića protiv Hotelske grupe “Budvanska rivijera”. Damjanović tvrdi da je 2007. godine bespravno izgubio ove terene zbog novog zakupca “Adriatic properties”, a tužbom traži naknadu štete za uloženi novac u rekonstrukciju terena, opremu koja mu nije vraćena i izgubljenu dobit.

Ovo suđenje ranije se vodilo u Osnovnom sudu u Kotoru, ali je na zahtjev Damjanovića odlukom Višeg suda predmet ponovo započet u Osnovnom sudu u Podgorici.

Damjanović je juče podnio novi podnesak kojim traži da sud, dok se ne završi suđenje, obustavi postupak podjele “Budvanske rivijere” na dvije kompanije o čemu je odluka uvrštena za Skupštinu akcionara 26. juna. Tome se usprotivio advokat “Budvanske” Vanja Mugoša.

Damjanović je zatražio i saslušanje novih svjedoka bivših direktora ove kompanije - Svetozara Marovića, koji se nalazi u bjekstvu u Beogradu, Duška Lalićevića, Vula Tomaševića, Iva Armenka i Vladimira Tičića, o čemu će sud odlučiti.

Sud je naložio Damjanoviću da u roku od 15 dana dopuni svoj tužbeni zahtjev navodeći period za koji traži obeštećenje i dokumentaciju sa troškovima za uloženi novac, kao i adrese svjedoka koje poziva. Nastavak ročišta zakazan je za 19. jul ove godine.

Bonus video: