Danilović: Vlada nam sprema potop koji ćemo plaćati sa unucima

Funkcioner Demosa je dalje dodao da će ogromne mjesečne rate lizinga i kredita za makar tri firme, među kojima je i Mat Company Darka Šarića otplaćivati građani, dok će određeni zaraditi milione od kredita koje je obezbijedila kineska banka
123 pregleda 30 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.10.2015. 17:11h

Funkcioner Demosa, Goran Danilović smatra da je Vlada potpisala memorandum sa kineskom korporacijom Norinco International, nakon "tajnog plana" kojim će beneficije dobiti visoki funkcioneri DPS-a.

"Tokom diskusije o izgradnji auto puta do Mateševa javno sam upozorio i saopštio da će biti dokazano da je besmisleno praviti dionicu auto puta iz nigdje u nigdje ako nema tajnog plana. Izgraditi dionicu auto puta zaduženjem, koje će vraćati poreski obveznici u trajanju od pola vijeka. Otvoriti tako gradilište za nekoliko privatnih gradjevinskih firmi, čiji su "vlasnici" visoki funkcioneri DPS-a, sa ranije, na lizing i na kredit kupljenim gradjevinskim mašinama", izjavio je Danilović.

Funkcioner Demosa je dalje dodao da će ogromne mjesečne rate lizinga i kredita za makar tri firme, među kojima je i Mat Company Darka Šarića otplaćivati građani, dok će određeni zaraditi milione od kredita koje je obezbijedila kineska banka (onih 30 odsto koje će ostati crnogorskim firmama).

,,Namjera vlasti je izvući tako keš, "prljavi novac", kojim su garantovani krediti i lizing za kupovinu na stotine gradjevinskih mašina u tajkunskim firmama - jednostavnije "oprati pare" i zaraditi. U medjuvremenu se pripremiti za potapanje Morače i izgradnju hidroelektrane/a", dodao je Danilović.

"U završnoj fazi izgradnje dionice auto puta Podgorica - Mateševo početi potapanje korita Morače i otvoriti novo, jeftino i isplativo gradilište za tajkunske gradjevinske firme. Ponovo zaraditi iz zaduženja gradjana. Umjesto obaveze da se prije izgradnje hidrolektrana na Morači izmjesti magistrala u dužini od preko 15 kilometara, od Andrijeva do mosta Grlo, i izgradi mreža lokalnih puteva, što je predstavljalo vrlo skup projekat, odmah cijeli saobraćaj sa sjevera preusmjeriti preko auto puta koji bi se papreno plaćao, bez mogućnosti da se koristi pristojna alternativa.Siguran sam da će kineski Norinko Internšnal vratiti u igru hidrocentralu Veliko Andrijevo jer je ona jedino isplativa bez obzira što ugrožava magistralu i Manastir Moraču. Magistrala bi i tako predstavljaka konkurenciju auto putu, a ljudi bi je više koristili kada kamionski teret i tranzit budu prinudjeni da koriste auto put" izjavio je Danilović.

On smatra da je neophodno natjerati Vladu da Skupštini predstavi tajni memorandum sa Kinezima, a zakonski spriječiti gradnju hidroelektrana koje ugrožavaju magistralu i manastir Moraču.

Bonus video: