Demokratski front: Đukanović nema većinu kod pravoslavaca

Iz DF-a navode da se prva promjena vlasti u Crnoj Gori desila na talasu odbrane Kosova i Metohije i pravoslavaca u toj pokrajini 1989, kada je na vlast došao Momir Bulatović
174 pregleda 97 komentar(a)
Milo Đukanović Orlov krš, Foto: DPS
Milo Đukanović Orlov krš, Foto: DPS
Ažurirano: 08.05.2018. 05:35h

Krivicu za nesmjenjivost Mila Đukanovića u Crnoj Gori ne mogu snositi pravoslavni hrišćani jer među njima godinama politika koju Đukanović zastupa nema većinu, tvrde u Demokratskom frontu (DF).

"Đukanovićeva politika većinsku podršku dobija, što je i niz posljednjih izbora pokazao, u onim mjestima gdje preovladavaju ili u strukturi birača presudno utiču druge konfesije. Zbog toga je i u samom biračkom spisku veliki broj pripadnika drugih konfesija, mimo pravoslavne, koji centar svojih životnih potreba nisu našli u Crnoj Gori, niti imaju namjeru da u njoj ikada trajno borave, i nemaju pravni osnov da se nađu u samom biračkom spisku“, navodi se u reagovanju DF-a na tekst koji je objavljen u "Vijestima" pod naslovom,"Pravoslavci ne vole promjene, siromašniji su i manje srećni".

Iz DF-a dodaju da je glavna tema članka izvučena kao segment iz rada bivšeg bugarskog ministra finansija Simeona Đankova i Elene Nikolov koji nosi naslov, "Komunizam kao nesrećna pojava".

U reagovanju koje je potpisao portparol NSD Marko Kovačević navodi se da je posebno interesantno što se u naslovu “zlonamjerno pravoslavci označavaju kao grupa stanovništva koja ne voli promjene”.

Đukanović je bio zaštitnik Srba

Iz DF-a navode da se prva promjena vlasti u CG desila na talasu odbrane Kosova i Metohije i pravoslavaca u toj pokrajini 1989, kada je na vlast došao Momir Bulatović.

Dodaju da se kao jedan od Bulatovićevih pomoćnika Milo Đukanović etablirao u vlasti, kao najžešći zastupnik zaštite Srba i pravoslavaca i na Kosovu i u drugim jugoslovenskim republikama.

Bonus video: