Deripaska traži da se utvrdi tačan prihod Pejovića

En plus: Da se utvrdi i da li je Perišić omogućio da Uniprom kroz saradnju zaradi za plaćanje KAP-a
155 pregleda 11 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2015. 20:32h

Ruska En plus grupa Olega Deripaske tražila je juče od Privrednog suda da se kroz finansijsko vještačenje utvrdi tačan prihod koji je Uniprom Veselina Pejovića ostvario rukovodeći Kombinatom aluminijuma od 19. jula prošle godine do sada. O njihovom predlogu sutkinja Dijana Raičković naknadno će se izjasniti.

Procjene menadžmenta povezane firme CEAC je da je Uniprom mogao da zaradi i do 20 miliona dolara.

Bivši vlasnik KAP-a, En plus grupa sa dvije tužbe traži da se ponište ugovori o saradnji KAP-a u stečaju sa nikšićkom kompanijom Uniprom, te ugovor o prodaji imovine KAP-a Unipromu. Advokat En plus grupe Pavle

Tripković podnio je sudu juče predlog za proširenje optužnice u vezi sa oglašavanjem ništavim ugovora o saradnji KAP-a sa Unipromom, ali je taj predlog Raičkovićeva odbila. Zbog toga je suđenje prekinuto, da bi En plus razmotrio to rješenje i eventualno imao vremena da se žali Apelacionom sudu.

Tripković je objasnio da je En plus tek prije 10-ak dana od stečajnog upravnika KAP-a Veselina Perišića mejlom dobio prvi aneks ugovora sa Unipromom od 10. septembra 2014. zbog čega nijesu mogli ni predložiti proširenje tužbenog zahtjeva.

„Predlažemo finansijsko vještačenje da bi se utvrdio prihod Uniproma u KAP-u od 19. jula 2014. i da li je stečajni upravnik omogućio da se kroz poslovno-tehničku saradnju zaradi novac kojim će biti isplaćena kupoprodajna cijena za KAP“, istakao je Tripković. Perišić i advokatica Uniproma Ksenija Franović protive se proširenju tužbenog zahtjeva. Sutkinja je obje rasprave po tužbi En plusa protiv KAP-a i Uniproma i treću parnicu po tužbi CEAC-a odgodila za 8. maj. M.M.

Bonus video: