Doček u Budvi: Uložili 250 hiljada, uzeli deset puta više

Metropola turizma prošla kroz novogodišnju groznicu, publika, zvijezde i ugostitelji zadovoljni...
66 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2014. 08:16h

Svi sada u Budvi zadovoljno trljaju ruke, na adresu Turističke organizacije i Opštine Budva pristižu brojne pohvale, sabiraju se finansijski rezultati koji premašuju dva i po miliona plusa. Organizovanje javnog dočeka Nove godine postalo je definitivno novi brend metropole turizma,

Ma koliko jednostavno sve izgledalo, kao da je sve u novcu, odnosno da onaj koji ima novca može i organizovati kvalitetan javni doček, mnogi su u tom pokušaju upali u klopku. Ipak je Budva za proteklih deceniju i po, od kada se ispod starogradskih bedema organizuje javni doček, ugostila mnoga zvučna imena kako sa domaće, ex jugoslovenske, tako i sa evropske muzičke scene. Budva je već godinama unazad i „meka“ za muzičke izvođače, i svake godine ponavlja se ista priča - najpopularnije zvijezde kao da se utrkuju koja će naći bolji angažman u Budvi, gradu koji već punu deceniju drži lidersko mjesto u regionu što se tiče dobrog provoda za Novu godinu.

Gotovo da nema zvijezde sa ex-Yu prostora koja od 2000, od kada se na trgu ispred zidina Starog grada organizuju dočeci Nove godine na otvorenom, nije nastupala u Budvi, a glas o dobroj zaradi i širokoj ruci Budvana, kada su u pitanju honorari, izgleda da se daleko čuje u balkanskom šou biznisu, pa se mnogi od njih rado odazivaju, čak i posredstvom svojih menadžera se preporučuju da nastupe u metropoli turizma.

Na trgu su nastupali mnogi, od Džipsi Kingsa, preko Zdravka Čolića, Cece Ražnatović, Dina Merlina, Severine, Lepe Brene, Bajage i Instruktora, Željka Joksimovića, Van Goga, Džibonija , Plavog orkestra, Prljavog kazališta.

Ipak, veoma je teško da se svake godine iznova uradi bolji program i na taj način obezbijedi isti efekat, kako po broju posjetilaca, tako i finansijski.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Kako gradonačelnik Budva Lazar Rađenović komentariše organizovanje dočeka u Budvi
  • Kakav je slučaj sa dočekom na Žabljaku
  • Koliko su potrošili gradovi u regionu i kakva je bila ponuda
  • Zašto u Kolašinu nema organizovanog dočeka

Galerija

Bonus video: