Dokapitalizuju Statisovu banku - Vijesti.me
U ČETVRTAK RAZMATRAJU ODLUKU

Dokapitalizuju Statisovu banku

“Vijesti” su nedavno objavile da je četiri stotine korporativnih obveznica Universal Capital banke prodato na Montenegroberzi za 2,02 miliona eura

Petros Statis
Petros Statis (Foto: Boris Pejović)

Akcionari Universal Capital banke, na vanrednoj sjednici zakazanoj u četvrtak u Podgorici, razmatraće predloženu odluku o konverziji hibridnih instrumenata-obveznica u akcijski kapital, kao i odluku o povećanju kapitala te finansijske institucije nakon obavljene promjene. 

Firma Sigma Delta Holdings, u vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Statisa, glavni je akcionar ove komercijalne banke, koju će dokapitalizovati.

 “Vijesti” su nedavno objavile da je četiri stotine korporativnih obveznica Universal Capital banke prodato na Montenegroberzi za 2,02 miliona eura. Te obveznice, pod oznakom UC02, prema podacima iz Centralno-klirinškog depozitarnog društva (CKDD), kupila je firma Sigma Delta Holdings od kompanije Sds Managemet Dmcc registrovane u Dubaiju. 

Prema podacima iz CKDD, vlasnik 200 obveznica iste banke, ali sa oznakom UC01, takođe je firma Sigma Delta Holdings koja je sa 85,32 odsto akcija i većinski vlasnik Universal Capital banke.