DPS Nikšić: Demagozi paušalnim i nestručnim ocjenama pokušavaju da obmanu građane

"Ošamućeni nedavnim debaklom na lokalnim izborima podvaljuju nove neistine i sumorne prognoze. Na taj način samo dokazuju da ne žele i ne misle dobro Nikšiću i da im nikako ne odgovara što se Nikšić, zahvaljujući DPS-u, razvija i što napreduje iz godine u godinu"
112 pregleda 2 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 21.12.2017. 20:05h

Gospoda Demagozi paušalnim i nestručnim ocjenama o budžetu Opštine Nikšić na, sebi svojstven, zlonamjeran način, pokušavaju da obmanu građane i sačuvaju i ono malo podrške što im je ostalo nakon totalnog političkog fijaska, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

Oni su reagovali povodom jučerašnjih tvrdnji Demokratske Crne Gore iz koje su istakli da je budžet Nikšića za 2018. godinu strukturno najgori i rekordno najniži budžet Opštine Nikšić.

"Ošamućeni nedavnim debaklom na lokalnim izborima podvaljuju nove neistine i sumorne prognoze. Na taj način samo dokazuju da ne žele i ne misle dobro Nikšiću i da im nikako ne odgovara što se Nikšić, zahvaljujući DPS-u, razvija i što napreduje iz godine u godinu. Nijeste mogli boljeg prognozera da nađete od Radoja Karadžića, koji je kao odbornik DF-a 2014. godine pričao kako je Nikšić u haosu, kako nas čeka dužničko ropstvo i bankrot. Vidimo da je kravatu promijenio, ali priča je ostala ista. Uostalom, to je i odlika vaše partije, pokušavate da sakrijete vaš pravi identitet, ali su se građani uvjerili ko ste i kakve su vaše namjere", navodi se u saopštenju DPS Nikšić.

Oni su dodali da žele da pojasne neke stvari o budžetu.

"Kao prvo ocijenili smo da je budžet Opštine Nikšić restriktivan, da predstavlja istinit prikaz sa preporukom da se i dalje zadrži recept budžetske discipline. Budžet je realan te i dalje vodi lokalnu samoupravu ka konsolidaciji finansija i pronalaženju puta ka stabilizaciji i razvoju privrede. Egalizacioni fond nije milostinja, već je riječ o finansijskoj praksi i standardu, koji postoji svuda u okruženju i odraz je dobre saradnje sa Vladom Crne Gore. Kapitalni projekti se ne prenose, riječ je o procesu koji je standardan, jedne godine se počne sa projektom, a druge se on razvija. Ne pravimo jedne te iste vodovode i to dobro znaju građani Nikšića. Mnogo razvijeniji gradovi mogu da zavide Nikšiću što je dovedena voda i do najudaljenijih sela u opštini. Nastavićemo da ulažemo u vodovode razvijajući tako ruralna područja. Nije tačno da ne može Opština da se zadužuje, već nema potrebe za tim, cilj je bio da usvojimo realan budžet koji se ostvaruje. Svođenje analize budžeta na troškove administrativnog materijala, goriva, telefonskih računa ispod je svakog nivoa struke i znanja", rekli su iz nikšićkog DPS-a.

DPS je poručio i da su Demokrate ljubomorne na Nikšić.

"Pa ste potrčali da se pohvalite rezultatima vaše vlasti u Budvi i Kotoru. Možete jedino da se "pohvalite" kako ste eksperti u zbrinjavanju rodbine, kumova i prijatelja. Trebalo bi da vas je sramota što na račun građana Crne Gore primate platu, a ne dolazite na posao, ali takvi ste ljudi da vam se crvene samo kravate, ali ne i obrazi. Znamo da Miloševićevim političkim unučićima ne odgovora što DPS u Nikšiću odlično radi svoj posao i što su to građani prepoznali. Demagozi bi najviše voljeli da ne vraćamo dugove, da se još više zadužujemo, da ne investiramo u ruralna područja, tačnije, voljeli bi da se ostvare sve njihove sumorne prognoze i želje. Ipak, na vašu žalost, a na sreću građana Nikšića, nastavićemo odgovorno da radimo svoj posao. Vaše prognoze završiće baš kao ona nedavna da bazen nikada više neće proraditi i da je to propali projekat. Vidjeli smo svi šta se desilo, bazen uspješno radi, a podrška Demokrata pada i pada", zaključuje se u saopštenju DPS Nikšić.

Bonus video: