DPS PG: Zakone ne donosi lokalni parlament već državni

"Što se tiče pustih želja odbornice Vojinović o osvajanju vlasti u Podgorici, one zvuče još smješnije, posebno ako se imaju u vidu posljednji lokalni izbori u Herceg Novom gdje je SDP osvojio pola mandata"
2 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 25.09.2017. 17:01h

Odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada Đorđina Lakić kazala je da poziv odbornice SDP-a Jadranke Vojinović da se sazove hitna vanredna sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj bi se izabrani predstavnici građana Podgorice izjasnili o predloženom tekstu Zakona o uređenju objekata i izgradnji prostora "zvuči smiješno".

Predstavnici Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) u Skupštini Glavnog grada zatražiće hitnu vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj bi se izabrani predstavnici građana Podgorice izjasnili o predloženom tekstu Zakona o uređenju objekata i izgradnji prostora, koji, kako ocjenjuju, predstavlja “nedopustiv Vladin udar na lokalnu samoupravu”.

"Elementarno poznavanje funkcionisanja sistema podrazumijeva da odbornik mora da zna da zakone ne donosi lokalni parlament već državni. Zato i smiješno zvuči poziv odbornice SDP-a Jadranke Vojinović da se sazove hitna vanredna sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj bi se izabrani predstavnici građana Podgorice izjasnili o predloženom tekstu "Zakona o uređenju objekata i izgradnji prostora". Prvo, odbornice Vojinović, ne znate ni kako se zakon zove. Radi se o Prijedlogu Zakona o planiranji prostora i izgradnji objekata. Drugo, odbornice Vojinović, pravo mjesto za raspravu o prijedlozima zakona je Skupština Crne Gore gdje svi izabrani predstavnici naroda mogu da iznesu svoje mišljnje, da pokušaju da utiču na tekst. Poziv za sazivanje lokalnog parlamenta koji nema nikakvih nadležnosti u tom domenu je ili neznanje ili namjerno zbunjivanje javnosti. Od Socijaldemokratske partije ne čudi ni jedno ni drugo. Što se tiče pustih želja odbornice Vojinović o osvajanju vlasti u Podgorici, one zvuče još smješnije, posebno ako se imaju u vidu posljednji lokalni izbori u Herceg Novom gdje je SDP osvojio pola mandata! Upros tome što ih građani očigledno neće, stvaraju nepricipijelne koalicije kako bi bili dekor u vlasti, zarad tuđih ambicija. Na sreću Podgorice, to se u glavnom gradu nikada neće desiti. O povjerenju koje građani imaju u ovu gradsku upravu, Socijaldemokrate ne mogu ni da sanjaju. A i kako bi kad ne znaju ni razliku između lokalne i državne vlasti", kazala je Lakić.

Bonus video: