DPS: Podržavamo mjere Vlade za nastavak finansijske konsolidacije

Iz DPS-a je rečeno da je u kontekstu efikasnog funkcionisanja lokalnih vlasti u crnogorskim opštinama, Predsjedništvo DPS sugerisalo svojim opštinskim odborima da formiraju koalicije koje proizilaze iz političkih principa i koncepta koalicione vlasti na državnom nivou
2 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.12.2016. 19:43h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, podržalo mjere Vlade Crne Gore za nastavak finansijske konsolidacije i planirani budžet za 2017. godinu, navodi se u saopštenju ove partije.

"U tom kontekstu, Predsjedništvo je sugerisalo da poslanički klub DPS, na već zakazanoj sjednici Skupštine Crne Gore, pokrene inicijativu za izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih subjekata i političkih kampanja, kojima bi budžetska izdvajanja za parlamentarne partije bila smanjena sa 0,6 odsto na 0,5 odsto. Predsjedništvo DPS je izrazilo uvjerenje da će takav prijedlog naići na podršku svih stranaka u crnogorskoj Skupštini, čime će dati značajan doprinos racionalizaciji budžetske potrošnje", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a je rečeno da je u kontekstu efikasnog funkcionisanja lokalnih vlasti u crnogorskim opštinama, Predsjedništvo DPS sugerisalo svojim opštinskim odborima da formiraju koalicije koje proizilaze iz političkih principa i koncepta koalicione vlasti na državnom nivou.

"Predsjedništvo DPS je na sjednici usvojilo i politički plan aktivnosti za lokalne izbore koji će biti održani tokom 2017. godine. Sjednica Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista biće održana početkom februara 2017. godine, odlučilo je Predsjedništvo DPS", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: