DRI: Regionalni vodovod dovodi javnost u zabludu

Državna revizorska institucija, kako su kazali, neće polemisati o sadržaju nalaza revizije putem medija
2437 pregleda 6 komentar(a)
Regionalni vodovod, vodoizvorište Bolje sestre, Foto: Boris Pejović
Regionalni vodovod, vodoizvorište Bolje sestre, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2019. 14:05h

Državna revizorska institucija (DR) reagovala je na navode menadžmenta JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” - Budva, vezanih za Konačan izvještaj o kontrolnoj reviziji tog privrednog društva.

"Za petnaest godina rada Državne revizorske institucije (DRI) ovo je prvi slučaj da jedan subjekt revizije, nakon okončanja revizije i objavljivanja Konačnog izvještaja putem medija, daje svoju interpretaciju sadržaja izvještaja i to na način da se javnost grubo dovodi u zabludu o sadržaju istog. U skladu sa profesionalnim ISSAI standardima i principima revizije javnog sektora DRI, neće 'polemisati' o sadržaju nalaza revizije putem medija, posebno ne u situaciji kada odgovorni za zakonitost rada ovog JP za argument u prilog svog profesionalnog rada koriste floskule poput 'da sa indignacijom odbacuju kao neosnovane tvrdnje nadležnog Kolegijuma' ili 'skandalozni pokušaj DRI da optuži menadžment državnog preduzeća'," saopšteno je iz DRI.

DRI, kako su kazali, nije nadležan da “optužuje”, već da je ta nadležnost u rukama državnog tužilaštva i policije kojima je, ističe se u saopštenju, na njihov zahtjev, već predat Konačan izvještaj i druga prateća dokumentacija vezana za ovu reviziju.

Napominju da je za sve zainteresovane strane, koje se žele objektivno upoznati integralno sa sadržajem Konačnog izvještaja o kontrolnoj revizji ovog Javnog preduzeća, isti u cjelosti obljavljen na internet stranice DRI, a po službenoj dužnosti dostavljen Skupštini Crne Gore, nadležnim odborima, Vladi i ministarstvima koja vrše nadzor nad radom ovog JP.

Bonus video: