Đukanović–Čakrabarti: Prioriteti Crne Gore i EBRD-a podudarni

Sagovornici su razmjenili stavove i o značaju privlačenja investitora u region, kao motora daljeg ekonomskog i ukupnog razvoja
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2015. 20:02h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se, uoči početka Samita u Beču, sa predsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Đukanović i Čakrabarti, kako je saopšteno iz Vlade, iskazali su obostrano zadovoljstvo "plodnom saradnjom Crne Gore i EBRD-a, koja se zasniva na povjerenju i zajedničkim ciljevima".

Đukanović je, kako se navodi, podvukao značaj podrške Evropske banke Crnoj Gori i regionu, i njegovom ukupnom razvoju, osvrnuvši se i na ulogu Berlinskog procesa koji predstavlja krupan iskorak u odnosima Evropske unije i zemalja regiona.

"Berlinski proces predstavlja važan impuls pronalaženju formule za zemlje regiona i region u cjelini", rekao je Đukanović, naglasivši važnost da se i sa Bečkog samita pošalje snažna poruka o nastavku podrške regionalnom povezivanju i razvoju.

Predsjednik EBRD-a osvrnuo se na uspješnu saradnju Crne Gore i Evropske banke, ocijenivši da ona može poslužiti kao primjer podsticanja ekonomskog razvoja i Crne Gore i regiona u cjelini.

"Podržavamo vas da zadržite liderstvo u reformama, jer je to dobar podsticaj i za region", kazao je Čakrabarti.

Sagovornici su razmjenili stavove i o značaju privlačenja investitora u region, kao motora daljeg ekonomskog i ukupnog razvoja.

Predsjednik EBRD-a pozvao je Đukanovića da bude učesnik Investicionog samita u Londonu, početkom naredne godine, u cilju daljeg podsticaja saradnje i ekonomskog razvoja, saopšteno je iz Vlade.

Galerija

Bonus video: