Đukanović kao Mićunović: Želje mu ucrtavaju na Košljunu

Đukanovićeva firma Global Montenegro je to zemljište na brdu iznad Budve kupila krajem februara 2008. godine
51 pregleda 0 komentar(a)
Košljun, Foto: Vuk Lajović
Košljun, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.07.2012. 20:03h

Opština Budva je usvojila odluku o izradi planskog dokumenta lokalne studije lokacije “Košljun”, kojom je obuhvaćen i zemljišni kompleks od 20 hiljada kvadrata, u vlasništvu lidera DPS-a Mila Đukanovića.

Đukanovićeva firma Global Montenegro je to zemljište na brdu iznad Budve kupila krajem februara 2008. godine.

Budvanska opština je donijela odluku o izradi lokalne studije lokacije (LSL), ali još nije sproveden tender, tako da nije izabran obrađivač plana.

Brdo Košljun, aktraktivna strmina naspram apartmanskog naselja na Zavali, do sada nije bilo obuhvaćeno planskim dokumenatima, što je potrebno da bi kompanija Global Montenegro mogla dobiti građevinsku dozvolu za gradnju.

Atraktivna parcela je ostala netretirana detaljnim urbanističkim planom ”Potkošljun”, a osim Đukanovićeve parcele, lokalnom studijom lokacije je obuhvaćeno i zemljište opštinske firme Budvan holding, koja gazduje sa najtraktivnijim zemljišnim kompleksima duž budvanske rivijere.

Imajući u vidu, kako je “Vijestima” rečeno, da je Prostornim planom lokalitet Košljuna predviđen za gradnju turističkih i stambenih kapaciteta, lokalnom studijom će biti tačno precizirano šta će Đukanović moći da gradi. Do sada su gotovo sve studije lokacije na području budvanske opštine, koje su rađene za pojedine lokalitete, poput LSL “Mirište”, kojom je legalizovana sedmospratna zgrada biznismena Branislava Mićunovića, bile u velikoj mjeri ispunjenje želja investitora.

Brdo Košljun zahvatio požar prošle godine

Tako je očekivano da na Košljunu bude ucrtano ono što je i prilikom kupovine zemlje, zacrtao u svojim planovima Global Montenegro.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Kako je kupljena zemlja na Košljunu
  • Kako je Đukanović lagao o kreditu uzetom za kupovinu zemlje
  • Kako je dobijen kredit bez biznis plana

Bonus video: