Đukanović: Odnos prema Telenoru, refleksija odnosa država i Vlada Crne Gore i Norveške

Đukanović je čestitao generalnom direktoru i ostalim predstavnicima Telenor Grupe jubilej – 20 godina poslovanja u Crnoj Gori, i istakao da će Vlada nastaviti da daje doprinos daljem razvoju tržišta telekomunikacija u zemlji
87 pregleda 1 komentar(a)
Milo Đukanović, Telenor, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Telenor, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.06.2016. 18:53h

Crna Gora će u procesu evropskih i evroatlantskih integracija raditi na daljem unaprjeđenju poslovnog ambijenta, poručio je premijer Milo Đukanović u razgovoru sa predstavnicima Telenor Grupe.

Đukanović je danas primio delegaciju Telenor Grupe, koju je predvodio generalni direktor Sigve Breke.

Kako je saopšteno iz Vlade, urazgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vlade Crne Gore i Telenor Grupe.

„Pri čemu je predsjednik Vlade istakao da je odnos prema Telenoru, refleksija odnosa dvije države i dvije Vlade – Crne Gore i Norveške“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je čestitao generalnom direktoru i ostalim predstavnicima Telenor Grupe jubilej – 20 godina poslovanja u Crnoj Gori, i istakao da će Vlada nastaviti da daje doprinos daljem razvoju tržišta telekomunikacija u zemlji.

On je, kako se navodi, istakao da ga raduje što je iskustvo Telenora u Crnoj Gori poslužilo i za ulazak Telenor Grupe u druge zemlje, kao i to što je Telenor Grupa pronašla kompetentne kadrove u Crnoj Gori, kada je riječ o toj oblasti.

„Istakao je da će Crna Gora u procesu evropskih i evroatlanskih integracija raditi na daljem unapređenju poslovnog ambijenta, i da se raduje nastavku saradnje sa Telenorom, kao društveno odgovornom kompanijom, u duhu dobrog partnerstva i vjere“, kaže se u saopštenju.

Breke je kazao da je Crna Gora jedno je od prvih tržišta izvan Norveške na koje je ta kompanija proširila poslovanje, i da iza Telenora stoji 20 godina razvoja, kontinuiranih ulaganja i naprednih usluga.

On je čestitao Đukanoviću pozivnicu Crnoj Gori za članstvo u NATO, istakao značaj napretka procesa digitalizacije i naglasio da vjeruje da crnogorsko tržište ima potencijala za još brži rast.

„Da bi se navedeno postiglo, neophodno je, između ostalog nastaviti sa unaprjeđenjem transparentnosti i predvidivosti poslovnog okruženja“, zaključio je generalni direktor Telenor Grupe.

Bonus video: