Đukanović: Posjeta Bijelom Polju pokazatelj posvećenosti Vlade razvoju sjevera

“Pri kraju je izgradnja fabrike za bezdimno sušenje mesa kompanije Franca i fabrike za proizvodnju i preradu mlijeka u Vraneškoj dolini, koje će obezbijediti značajna radna mjesta", istakao je Đukanović
59 pregleda 13 komentar(a)
Milo Đukanović, posjeta Bijelo Polje, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, posjeta Bijelo Polje, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.07.2016. 18:34h

Bijelo Polje ponovo treba da postane primjer dobrog razvoja, kazao je premijer Milo Đukanović nakon sastanka sa predsjednikom te opštine, Aleksandrom Žurićem.

Đukanović je danas, sa potpredsjednicima Vlade, Duškom Markovićem i Petrom Ivanovićem, ministrima ekonomije i održivog razvoja i turizma, Vladimirom Kavarićem i Branimirom Gvozdenovićem i predsjednikom Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoranom Vukčevićem, boravio u radnoj posjeti Bijelom Polju.

Kako prenosi RTCG, Đukanović je kazao da je posjeta pokazatelj posvećenosti Vlade razvoju sjevernog regiona, istakavši zadovoljstvo onim što je novo lokalno rukovodstvo ostvarilo tokom mandata.

Prema njegovim riječima, urađeno je sve što je planirano, a u toku je realizacija projekata od kojih umnogome zavisi dalji razvoj opštine, među kojima je sistem za prečišćavanje otpadnih voda čija izgradnja, nakon što je urađena projektna dokumentacija, uskoro treba da počne.

“Pri kraju je izgradnja fabrike za bezdimno sušenje mesa kompanije Franca i fabrike za proizvodnju i preradu mlijeka u Vraneškoj dolini, koje će obezbijediti značajna radna mjesta", istakao je Đukanović.

Kako je naveo, ohrabrujuća informacija za Bjelopoljce je konačni dogovor u rješenju problema u Vunarskom kombinatu.

Đukanović je rekao da će taj atraktivni poslovni prostor biće proglašen biznis zonom za čiju konačnu valorizaciju se planovi privode kraju.

Takođe je, smatra on, bitno i to što je urađen sanacioni plan finansijske situacije, koji će omogućiti dalji razvoj opštine.

“Da bi se do toga došlo potrebna je racionalizacija broja zaposlenih u javnim službama, što se može ostvariti uz stimulisanje privrednih inicijativa koje će nakon realizacije obezbijediti nova zaposlenja”, kazao je Đukanović.

Žurić je istakao značaj finansijske konsolidacije lokalnog budžeta koji će, uz podršku države, uspjeti da realizuje započete projekte.

Bonus video: